Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Mi a CCHR?

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) nevű szervezetet 1969-ben alapította a Szcientológia Egyház, hogy kivizsgálja és feltárja a pszichiátria területén történő emberi jogi sérelmeket, és megtisztítsa a mentális gyógyítás területét. Ma 31 országban több mint 130 szervezettel dolgozik.

Tanácsadó testületében, amely az úgynevezett Megbízottakból áll, orvosok, jogászok, pedagógusok, művészek, üzletemberek, polgári és emberi jogi képviselők foglalnak helyet.

Nem nyújt közvetlen orvosi vagy jogi tanácsot, de szorosan együttműködik orvosokkal és az általános orvosi gyakorlattal.

A CCHR jelenleg a pszichiátria csalárd, szubjektív „diagnózisait” veszi vizsgálat tárgyává – ezek a vélemények nélkülöznek minden tudományos vagy orvosi alapot, viszont óriási pénzügyi sikert jelentenek, rendszerint úgy, hogy a társadalombiztosítás, azaz minden adófizető közös pénzét használja fel. A hamis diagnózisok alapján a pszichiáterek igazolják olyan szerek receptre való felírását, amelyek lerontják az életminőséget. Egy részük tudatmódosító szer, amelyek elfedik az egyén valódi problémáit, és meggátolják, hogy azokat valaha is megoldja.

A CCHR több száz reformot indított el és vitt végbe úgy, hogy tanúskodott törvényhozói meghallgatásokon, illetve nyilvános meghallgatásokat tartott a pszichiátriai visszaélésekről, együttműködve a médiával, az igazságszolgáltatással és köztisztviselőkkel, szerte a világon.

Magyarországon a CCHR iroda 1994-ben alakult meg. Azóta több ezer páciens fordult a CCHR-hoz, megdöbbentő történetekkel– amelyek gyakran teljesen hihetetlennek hangzanak, olyan visszaélésekről, melyeket pszichiáterek vagy pszichiátriai dolgozók követtek el. A visszaélések között van kényszerbeszállítás alapos indok nélkül, túlgyógyszerezés, fizikai bántalmazás, szexuális visszaélés, sőt még halálesetek is.

Az egyik esetben egy asszonyt bevittek a pszichiátriai osztályra, ott Xanaxot, azután különféle antidepresszánsokat adtak neki. Korábban nem volt keringési problémája, de ezektől a szerektől olyan magasra szökött a vérnyomása, hogy elesett és megsérült a feje. Túlságosan a szerek hatása alatt volt, gyenge volt ahhoz is, hogy egyen vagy igyon, és két hét múlva meghalt.

Egyre több ember fordul a CCHR-hoz segítségért, keresve a szerettei igazát, akiknek az állapota súlyosbodott, miután a pszichiátrián „kezelték”.

További információkért a CCHR rendezvényeivel, tevékenységeivel és kiadványaival kapcsolatban hívja a 342 6355-ös telefonszámot, vagy küldjön e-mailt az info@cchr.hu címre.

Tisztelt Elnök úr,

…Szeretném tudatni Önnel, hogy nagy érdeklődéssel olvastuk az Ön által küldött kiadványt, melynek címe: „Pszichiátriai kényszerbeszállítások: jogi problémák a jelenlegi szabályozásban”. A magunk részéről támogatjuk az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért céljait, amint azok az anyagban meg vannak fogalmazva. És ezeket az információkat meg fogjuk osztani az illetékes vezetőkkel.”

Dr. Németh Károly,

Közbiztonsági Igazgató

Csongrád megyei Rendőrkapitányság

„Tisztelt Elnök úr, Megkaptam és tanulmányoztam az önök alapítványának kiadványát. Szeretném ezúton továbbítani önnek a vezető bíró véleményét. Azt mondta, „nagyon fontos, hogylétezik Magyarországon egy szervezet, ahová az emberek fordulhatnak, amennyiben sérelmek érik őket a mentális egészségügyben.”

Dr. Orosz Árpád, bíró

Bács-Kiskun Megyei Bíróság

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Magazin cikkek

Össze kell tartanunk

Dr. Komáromi István elmondja az Ember és Szabadság olvasóinak, hogy ő miért támogatja a drogmentességet. A „Drogmentes Magyarországért Maraton 2002”-t Komáromi István indította el, aki

Üzenet az olvasónak

Az a megtiszteltetés ért, hogy én mutathatom be Önnek az Ember és Szabadság – a világ számos országában jelenlévő „Freedom”  magazin magyarországi megjelenésének – első