Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Üzenet az olvasónak

Az a megtiszteltetés ért, hogy én mutathatom be Önnek az Ember és Szabadság – a világ számos országában jelenlévő „Freedom”  magazin magyarországi megjelenésének – első számát.

A „Freedom”  a Szcientológia Egyház emberi jogi nézeteinek ad hangot 1968 óta, és ma szerte Európában, Észak- és Közép-Amerikában és Ausztráliában, összesen 17 országban adják ki.

Ebben a számban és a következő számokban is arra törekszünk,hogy az emberi szabadság jogokat és a társadalmi irányelveket érintő olyan ügyekről tájékoztassuk Önt, amelyekkel  ritkán lehet találkozni a hagyományos médiában. Továbbá az acélunk, hogy kielégítsük a Szcientológiával kapcsolatos állandóan növekvő tájékoztatási igényt, rendszeresen megjelentetünk cikkeket hitünkről és tevékenységünkről.

Legalább egyszer már mindannyian hallottuk, hogy „a világ 2001. szeptember 11-én megváltozott”. Ez sok vonatkozásban nagyon is igaz. Bár a támadások nehezét Amerika viselte, a következmények világszerte a mai napig érezhetőek. És mindannyian éreztük, hogy azon a napon egy fenyegető új világba léptünk át.

Mindazonáltal szeptember 11. igazából nem valami új világot jelzett. Csupán ráébresztett minket saját létező világunk valóságára – és ez a valóság, akár tetszik, akár nem, azt jelenti, hogy valamennyien hozzá vagyunk láncolva bolygónk távoli sarkaiban történő eseményekhez és körülményeihez.

A világgal kapcsolatos új tudatosságunk eredménye egy másik realitás is, nevezetesen az, hogy a leginkább jelenlévő veszélyek nem abban rejlenek, hogy a terroristák mit tehetnek velünk, hanem abban, hogy hogyan kezeljük a saját félelmeinket és előítéleteinket, valamint a saját közösségünkben is mindig jelen lévő bajokat.

Már régóta – jóllehet ismerősebb, mégis alattomosabb – erők támadásainak vagyunk kitéve: előítéleteknek, intoleranciának, drogok okozta társadalmi csapásoknak, bűncselekményeknek, erkölcstelenségnek és írástudatlanságnak. A fentiek következtében legyengült és leépült társadalmunk nincs abban a helyzetben, hogy a világ eseményeire megfelelően válaszoljon, és sokkal valószínűbb, hogy az intolerancia, az erőszak, a bűnözés és a háború súlya alatt összeomlik.

Közösségeinket és társadalmunkat csak akkor tudjuk arra a szintre felemelni, amely jövendő generációink számára garantálja a hosszú távú túlélést és boldogságot, ha ezen globális társadalmi bajokat számos kultúra és számos intézmény összefogásával támadjuk meg.

Az Ember és Szabadság első száma e jövő létrehozásának a lehetőségéről szól.

Amit Ön az Ember és Szabadságban a Szcientológusokról olvasni fog, és arról, hogy mire törekszünk, olyan igaz információ, amelyet valószínűleg még sem a sajtóban nem olvasott, sem a TV-ben nem látott.

Ezért arra kérjük, hogy olvassa el újságunkat, és saját maga tájékozódjon a Szcientológia Egyházról, illetve arról, hogy kik vagyunk, és mire törekszünk.

Remélem, hogy az Ember és Szabadság első számát és a későbbi számait is informatívnak és érdekesnek fogja találni.

Nagyon örülnék, ha kérdéseivel vagy megjegyzéseivel felkeresne engem. De nagyon szívesen látjuk akkor is, ha személyesen keresi fel a Budapesti Szcientológia Egyházat vagy bármelyik magyarországi Szcientológia missziót. Ajtóink mindig nyitva állnak Ön előtt.

Grózli Zoltán szerkesztő

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Magazin cikkek

A vallásszabadság fekete napja magyarországon

Magyarországon 2011. július 12. sötét nap volt a vallásszabadság számára. Egy órával múlt éjfél, amikor egy a kommunista időket idéző törvényt fogadtak el. Napjaink Európájának

Az ismertető füzetek tényekkel szolgálnak

„A DROGFELVILÁGOSÍTÁS A CSALÁDDAL KEZDŐDIK” Talán nem mindenki tudja, de az a kifejezés hogy „heroin” a görög „heros” szóból ered, és hőst, illetve harciast jelent,