Üzenet az olvasónak

Az a megtiszteltetés ért, hogy én mutathatom be Önnek az Ember és Szabadság – a világ számos országában jelenlévő „Freedom”  magazin magyarországi megjelenésének – első számát.

A „Freedom”  a Szcientológia Egyház emberi jogi nézeteinek ad hangot 1968 óta, és ma szerte Európában, Észak- és Közép-Amerikában és Ausztráliában, összesen 17 országban adják ki.

Ebben a számban és a következő számokban is arra törekszünk,hogy az emberi szabadság jogokat és a társadalmi irányelveket érintő olyan ügyekről tájékoztassuk Önt, amelyekkel  ritkán lehet találkozni a hagyományos médiában. Továbbá az acélunk, hogy kielégítsük a Szcientológiával kapcsolatos állandóan növekvő tájékoztatási igényt, rendszeresen megjelentetünk cikkeket hitünkről és tevékenységünkről.

Legalább egyszer már mindannyian hallottuk, hogy „a világ 2001. szeptember 11-én megváltozott”. Ez sok vonatkozásban nagyon is igaz. Bár a támadások nehezét Amerika viselte, a következmények világszerte a mai napig érezhetőek. És mindannyian éreztük, hogy azon a napon egy fenyegető új világba léptünk át.

Mindazonáltal szeptember 11. igazából nem valami új világot jelzett. Csupán ráébresztett minket saját létező világunk valóságára – és ez a valóság, akár tetszik, akár nem, azt jelenti, hogy valamennyien hozzá vagyunk láncolva bolygónk távoli sarkaiban történő eseményekhez és körülményeihez.

A világgal kapcsolatos új tudatosságunk eredménye egy másik realitás is, nevezetesen az, hogy a leginkább jelenlévő veszélyek nem abban rejlenek, hogy a terroristák mit tehetnek velünk, hanem abban, hogy hogyan kezeljük a saját félelmeinket és előítéleteinket, valamint a saját közösségünkben is mindig jelen lévő bajokat.

Már régóta – jóllehet ismerősebb, mégis alattomosabb – erők támadásainak vagyunk kitéve: előítéleteknek, intoleranciának, drogok okozta társadalmi csapásoknak, bűncselekményeknek, erkölcstelenségnek és írástudatlanságnak. A fentiek következtében legyengült és leépült társadalmunk nincs abban a helyzetben, hogy a világ eseményeire megfelelően válaszoljon, és sokkal valószínűbb, hogy az intolerancia, az erőszak, a bűnözés és a háború súlya alatt összeomlik.

Közösségeinket és társadalmunkat csak akkor tudjuk arra a szintre felemelni, amely jövendő generációink számára garantálja a hosszú távú túlélést és boldogságot, ha ezen globális társadalmi bajokat számos kultúra és számos intézmény összefogásával támadjuk meg.

Az Ember és Szabadság első száma e jövő létrehozásának a lehetőségéről szól.

Amit Ön az Ember és Szabadságban a Szcientológusokról olvasni fog, és arról, hogy mire törekszünk, olyan igaz információ, amelyet valószínűleg még sem a sajtóban nem olvasott, sem a TV-ben nem látott.

Ezért arra kérjük, hogy olvassa el újságunkat, és saját maga tájékozódjon a Szcientológia Egyházról, illetve arról, hogy kik vagyunk, és mire törekszünk.

Remélem, hogy az Ember és Szabadság első számát és a későbbi számait is informatívnak és érdekesnek fogja találni.

Nagyon örülnék, ha kérdéseivel vagy megjegyzéseivel felkeresne engem. De nagyon szívesen látjuk akkor is, ha személyesen keresi fel a Budapesti Szcientológia Egyházat vagy bármelyik magyarországi Szcientológia missziót. Ajtóink mindig nyitva állnak Ön előtt.

Grózli Zoltán szerkesztő

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Magazin cikkek

A gyermekek megvédése a drogoktól

GAJDOS LÁSZLÓ CIKKE A gyermekkori mentális betegségek hamis reklámozásának tilalma tendenciává válik Magyarországon egyre több szülő és mások is kifejezik aggodalmukat a gyerekek pszichiátriai anyagokkal

Veér és az emberi jogok

Az akciók megsértik az EU normáit. Veér András és más politikusok figyelmen kívül hagyják az EU figyelmeztetéseit: „Ilyen törvények és ilyen praktikák nem engedhetőek meg”.

Üzenet az olvasónak

Üdvözlöm az Ember és Szabadság újabb példányának számával. Köszönjük nagyszámú olvasónknak az előző kiadványunkkal kapcsolatos biztató válaszokat, ahol is olyan társadalmi és emberjogi problémákkal foglalkoztunk,