Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Üzenet az olvasónak

Az Ember és Szabadság különszámát tartja kezében a tisztelt olvasó.

Ezzel a különszámmal elismerésünket és tiszteletünket kívánjuk kifejezni egy nemrégiben megalapított intézmény felé, amely nagy és maradandó fontossággal bír Magyarország, Európa és a világ számára.

Funkciója és jelentősége révén ez az új iroda példát fog mutatni egész Európa számára, hiszen ez lesz kontinensünk rengeteg kiváló emberének a találkozóhelye; azoké, akik azon dolgoznak, hogy elterjesszék és érvényre juttassák a világ minden táján található sok és sokféle szervezetben az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete adott ki.

Valószínűleg meg tudna nevezni néhány ilyen csoportot – az Amnesty International, a Magyar Helsinki Bizottság és a Gombos Gábor által fémjelzett Lélek-Hang Egyesület neve juthat rögtön az eszünkbe. De valójában – a világ jelenlegi állapotának figyelembevételével – még jóval több ilyen csoport is elkelne.

Óriási szükség van az összefogásra és az együttműködésre az emberi jogok racionális és békés érvényre juttatásának területén, hiszen igen aggasztó állapotok uralkodnak jelenleg az egész világon.

Nem kell messze keresnünk ezeket, rögtön megláthatjuk a humanitárius akciók szükségességét a következők miatt: háborúk, kábítószerek, családi és munkahelyi elnyomás, testi-lelki megnyomorítás, esélyegyenlőtlenség, éhezés és még hosszan sorolhatnánk…

Nem járhatunk szemellenzővel! Rá kell néznünk a száraz tényekre, és észre kell vennünk, hogy nem lehetünk elégedettek egy ilyen állapotban lévő világgal.

Mint ahogy Heltai Jenő írja Szabadság című versében:

„…amíg te is csak másnál szabadabb vagy, te sem vagy még szabad, te is csak gyáva rab vagy!”

A Szcientológia Egyház világszerte folytat széles körű emberjogi tevékenységet. Programjaink kiemelkedő sikereket érnek el mind az egyén, mind a társadalom számára az állapotok javításának területén, bárhol is alkalmazták eddig ezeket.

A Nemzetközi Szcientológia Egyház brüsszeli Közönségkapcsolati és Emberjogi Irodájának megnyitásával – most először – mindenkinek lehetősége van közvetlenül megismerni ezeket az eredményeket, valamint a szcientológusok különféle akcióit, amelyeket a kontinens más emberjogi szervezeteivel összefogva tesznek meg. Ezeknek az akcióknak a sikereivel utat mutatunk mások számára is valamennyi ország minden egyes állampolgára emberi jogainak elismeréséhez.

Újságunk különkiadásában ezennel közzé tesszük, hogy ezt az új központunkat 2003. szeptember 17-én hivatalosan megnyitottuk. Mostantól ennek az új irodának az ajtaja nyitva áll minden olyan ember számára, akit foglalkoztat a béke és az emberi jogok tiszteletben tartásának gondolata.

Bármikor felveheti velünk a kapcsolatot. Minden felmerülő kérdésére szívesen válaszolunk.

Grózli Zoltán
szerkesztő

 

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Magazin cikkek

A vallásszabadság egy valláskutató szemével

Az ember és szabadság interjút készített Máté-Tóth Andrással, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vallástudományi tanszékének professzorával a lelkiismereti és vallásszabadságról. Ember és Szabadság: