Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Válasz a terrorizmusra: Ott segíteni, ahol a legnagyobb szükség van rá 

Az önkéntes lelkészek segítenek meggyógyítani a nemzetet; elsősegélyben részesítik a mentőmunkásokat, tisztségviselőket és az áldozatokat.

Amíg a terrorizmus elleni háború továbbra is naponta elvonja a nemzetek és a világ vezetőinek figyelmét, addig távol, az óceán túlsó partján New York városa folyamatosan újjáépül.

Szeptember 11. a borzasztó tragédia mellett az emberiség pusztulás és gonosz feletti győzelmének napját is jelenti egyben.

A tűzoltók, a rendőrség és a mentők hősies tetteit sok-sok média tette közzé, és az elkövetkezendő hosszú évekre úgy marad majd fenn, mint a bátorság és az önfeláldozás kiváló példája.

A hősök mögött ott állt a Vöröskereszt, az Üdvhadsereg és sok más önkéntes csoport és szervezet, beleértve a Szcientológia önkéntes lelkészek százait is, akik már órákkal a pusztulás után egyesített erővel támogatták a mentési munkálatokat a Ground Zeronál Manhattenben.

„Amit a Szcientológia lelkészektől láttam, azt soha nem tapasztaltam még semmilyen szervezettől sem” – mondta egy mentős a manhattani kerületből.

– „Még a tűzoltóság vagy a mentők sem voltak elérhetőek az elején, de a
Szcientológia lelkészek már az elejétől ott voltak.”

„Ezek a fickók csodát művelnek.”

Mindamellett, hogy az önkéntes lelkészek mindenben segítettek, speciális

eszközöket is hoztak magukkal, hogy feloldják a mentőmunkások stresszét, traumáját és szenvedését. Az önkéntesek egy egyszerű, de hatékony technikát használtak, amelyet a Szcientológia vallásban találhatunk, és asszisztként ismert. Az assziszt nem az orvosi kezelés helyettesítője, hanem a sérülések, betegségek vagy érzelmi fájdalmak lelki oldalát kezeli.

Használják a „lokalizációt”, amely a kimerült, összezavarodott, traumát szenvedett személynek segít, hogy újra orientálódjon, és sokkal jobban tudatában legyen közvetlen környezetének – ami kulcs a szükséghelyzetekben, mivel a segítő személyeknek nagy szükségük van az éberségre és a koncentrálásra. A sérülésre és betegségre adott assziszt, amikor elsősegéllyel és megfelelő orvosi kezeléssel együtt használják, nagymértékben felgyorsítja a gyógyulás idejét. Más asszisztok segítenek az embereknek leküzdeni a depressziót, a félelmet, illetve a veszteség és tragédia okozta szomorúságot, és azoknak is segít, akik egy sokkoló esemény után cselekvésképtelenné válnak.

„Nagyon sok hihetetlen mértékű stressznek kitett, kizsigerelt és kimerült mentőmunkás volt itt” – mondta az amerikai mentőcsoport nemzetközi mentőalakulatának vezetője. „És a Szcientológia önkéntes lelkészek hozzájárulása, hogy segítsenek nekik felülkerekedni a problémáikon, az érzelmeiken, és hogy pihenhessenek, kicsit kifújhassák magukat, nagyon eredményes és értékes erőfeszítés volt.”

„Nagyon sok elismerést kaptunk” – mondta az egyik New York-i rendőrtiszt. – „De sok elismerés illeti azokat az embereket is, akik a színfalak mögött álltak, mint a Szcientológia önkéntes lelkészek, akik gondoskodtak rólunk, amíg ott lent voltunk, és akkor, amikor szükségünk volt rá – valószínűleg sokkal jobban, mint a legtöbben azt el tudják képzelni”.

Az egyik New York-i rendőrségi mentő, aki az embereket az önkéntes lelkészekhez küldte segítségért, a következőt mondta: „Ezek a fickók csodákat művelnek.”

A segítség szelleme

A Szcientológia önkéntes lelkészek hatékony segítsége szájról szájra terjedt a rendőrök, tűzoltók és tisztségviselők körében, beleértve New York város polgármesterét is, aki elismerte munkájukat.

„Bár sok vallási szervezet nyújt segítséget katasztrófák idején, de csak kevesen olyan szervezettek, mint a Szcientológusok” – olvashatjuk a New York Times egyik cikkében, amelyben annak a közel 800 önkéntesnek a munkáját mutatták be, aki részt vett a kisegítő munkálatokban New Yorkban. „Amíg sok önkéntest elküldtek, addig a Szcientológusoknak engedélyezték, hogy maradjanak és együtt dolgozzanak az amerikai Vöröskereszttel és az Üdvhadsereggel.

Az önkéntes lelkészek közvetlenül a katasztrófa helyszíni kezelésein túl asszisztokat adtak az események miatt városszerte zaklatott polgároknak is, illetve azoknak, akik barátaikat vagy családjukat veszítették el a pusztulás során. Az önkéntes lelkészek csoportjában voltak más hitvallású polgárok, beleértve a szociális és egyházi munkásokat, pszichológusokat és másokat is, akiket szintén kiképeztek az assziszt technikáira.

Az önkéntes lelkészek megerősítik, hogy ez a Ground Zeronál jelenlévők együttes munkája volt – a csapatszellem, az összefogás és emberbarátság itatta át a történéseket – és ez vitte tovább a mentés és a segítség erőfeszítéseit, bátorítva a mentőmunkásokat és önkénteseket, hogy felülkerekedjenek a szörnyűségeken és a pusztuláson.Ahogyan azt egy önkéntes lelkész abban az időben mondta: „Én első kézből tapasztalom meg azt a hihetetlen erőt, amely azáltal teremtődik meg, hogy hatékony csoportok kerülnek össze és egyesülnek egy közös célért. Tudom, hogy ez egy kivételes pillanat, amit soha nem felejtünk el.”

Nemzetközi segítség

A Szcientológia önkéntes lelkészei évek óta együttműködnek más mentőcsapatokkal, százaknak és ezreknek siettek segítségére földrengések után Shakalitól és Törökországtól kezdve Mexikóvárosig, áradásoknál és más természeti katasztrófáknál a karibi hurrikánoktól a Mexikói öbölig. Az ember által mesterségesen létrehozott katasztrófákban is segítettek az áldozatoknak, beleértve Koszovó és Csecsenföld háborús térségeit is.

Ott vannak, és mindig ott lesznek mind a kataklizmáknál, mind a mindennapi élet kisebb katasztrófáinál. A Szcientológia önkéntes lelkészei hatalmas kapacitással működnek a mindennapok alapjain, széles körű képességeket használnak a barátok megsegítésére, a vitás kérdések megoldására, az összetört emberi kapcsolatok megjavítására, a felnőttek és gyerekek műveltségének emelésére, az üzleti vállalkozások és megszámlálhatatlan más terület segítésére.

Az önkéntes lelkészek által használt jártasságok elérhetőek a közönség számára is, vagyis mindazok számára, akik segíteni szeretnének másoknak. A Szcientológia Egyház hív és bátorít mindenkit, hogy váljon aktív önkéntes lelkésszé.

További információért lépjen kapcsolatba Kabai Krisztinával a 210-3446-os vagy 06-70/235- 7473-as telefonszámokon, vagy az otlcee@axelero.hu e-mail címen.

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Magazin cikkek

A gyermekek megvédése a drogoktól

GAJDOS LÁSZLÓ CIKKE A gyermekkori mentális betegségek hamis reklámozásának tilalma tendenciává válik Magyarországon egyre több szülő és mások is kifejezik aggodalmukat a gyerekek pszichiátriai anyagokkal

Üzenet az olvasónak

Az a megtiszteltetés ért, hogy én mutathatom be Önnek az Ember és Szabadság – a világ számos országában jelenlévő „Freedom”  magazin magyarországi megjelenésének – első

Tisztelt Olvasó!

Szeretettel köszöntöm az Ember és Szabadság harmadik számával. Ebben a kiadásban újabb fejleményeket ismerhetnek meg a szabadság fáklyájának hordozóiról – egyre több elismerését annak, hogy