Legyőzni a drogokat; egy ember, aki megtalálta a boldogságot

A Drogmentes Magyarországért Maraton üzenetének köszönhetően sokan támogatták kezdeményezésünket, és utunk mentén csatlakoztak a csapathoz – közöttük néhány korábbi drogfüggő, aki saját tapasztalatából tudta, hogy mennyire fontos a drogmentesség hirdetése.

Volt közöttük egy ember, aki elmondta a tapasztalatait, és hogy hogyan szokott le a drogokról:

„Nagyon fiatalon, 12 évesen kezdtem el drogozni. Ez 1982-83-ban történt. Akkoriban csak ragasztót és mûanyag zacskót tudtunk szerezni.

20 vagy 21 éves lehettem, amikor elkezdtem LSD-zni, füvezni, majd kb. 3 hónapon át naponta lõttem be magam heroinnal. 23-tól 26 éves koromig nagy dilemmában voltam, hogy hogyan tovább –  ez már olyan állapot volt, amikor rettenetesen érzed magad, ha drogozol, és akkor is rettenetesen érzed magad, ha nem drogozol.

Valaki mutatott nekem egy füzetet, amelynek az volt a címe, hogy Válasz a drogokra. Ez annak a Szcientológia kézikönyvnek egy része, amelyet a Szcientológia önkéntes lelkészek használnak. De számomra akkor csak az volt fontos, hogy ami le van írva, működik-e a valóságban, vagy sem? Kipróbáltam. Működött! Igen! És az eredménye az lett, hogy nem drogoztam többé.

Később aztán arra is rájöttem, hogy amit én megtettem, azt mások is meg tudják tenni. De még jobb lenne, ha mások nem kerülnének ugyanabba a helyzetbe, mint amilyenben nekem volt részem.

Ezért elkezdtem az iránt érdeklődni, hogy mit lehetne tenni. Kiderült, hogy a Narconon drogrehabilitációs alapítvány – amely L. Ron Hubbard leszoktatási módszerét használja – előadásokat és felvilágosítást tart a drogokról. Előttem volt hát a lehetõség, hogy tanuljak, és másokat is felvilágosítsak.

Azóta is ezt csinálom. Megéri, mert tapasztalatom szerint a visszajelzés elég jó, és az előadások után sok gyerek írta le a véleményében, hogy már gondolt arra, hogy kipróbálja a drogokat, de most már nem akarja kipróbálni. Ez nagy örömmel tölt el. Számomra ezért megéri ez a munka.”

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Magazin cikkek

Küzdelem a nemzeti drogproblémával

Atléták és mások élesztik a drogmentes Magyarország eszményét. Az egész országra kiterjedő drogfelvilágosító kampány fél millió embert ért el. Eljött a márciusi hideg szél korbácsolta

Lehet tenni valamit ezzel kapcsolatban

Az árvíz idején a ködös éjszakai órákban élénk sárga pólót viselő csapatok lepték el a fővárost. Aztán ahogy felkelt a nap, még többet lehetett látni