Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Tisztelt Olvasó!

Szeretettel köszöntöm az Ember és Szabadság harmadik számával. Ebben a kiadásban újabb fejleményeket ismerhetnek meg a szabadság fáklyájának hordozóiról – egyre több elismerését annak, hogy a vallási tolerancia ügyében jelentős lépések történnek szerte a világon.

Magyarországon a vallásszabadság hagyományát régóta ápolják, ezt jól példázzák Kossuth Lajos alábbi szavai: „Mindent az emberekért, mindent az emberek által, semmiféle döntést az emberekről az emberek nélkül – ez a demokrácia!”

Ehhez a demokráciához a szcientológusok az ember személyes szabadságához és boldogságához vezető út újabb szintjeit teszik hozzá. Mi vallási közösségként ezért a célért létezünk.

És ezért vagyunk annyira kitartóak ama véleményünk hangoztatásában, hogy a világ problémái megoldhatóak. Igenis „lehet tenni valamit ezzel kapcsolatban.” Ezért állnak itt ezek a történetek, amelyek a vallási tolerancia melletti elkötelezettségről szólnak, és arról, hogy a vallásnak milyen óriási szerepe van és lehet a társadalomjobbító törekvésekben.

Ugyancsak ebből a szempontból válhat érthetőbbé, hogy miért állunk annyira keményen ellen annak a filozófiának, hogy „a drogfüggőséggel kapcsolatban nem lehet mit tenni.” Erről „A metadon-tragédia – Drogválság Magyarországon” című cikkünkben olvashatnak.

Úgy gondoljuk, hogy nem tesz jó szolgálatot a magyar kultúrának és a jövő generációinak az a pszichiátriai mítosz, hogy „a legtöbb, amit a drogfüggőség enyhítésére tehetünk az, hogy tiszta tűket biztosítunk, és igyekszünk, hogy a heroinba ne keveredjenek egyéb méreganyagok.”

Vannak olyanok, akik hasonló apátia magvait igyekeznek elhinteni, akik reménytelenséget prédikálnak azzal kapcsolatban, hogy le lehet-e egyáltalán szoknia drogokról, és akik hasznot húznak a drogok terjedéséből. Motivációjuk egyre inkább világossá válik, és mindazokat, akik drogoktól és bűnözéstől mentes, békés társadalmat szeretnének felépíteni, lassan már nem lehet becsapni.

Ennek a célnak az elérésére a Szcientológia Egyház az egész országban és az egész világon együttműködik olyan csoportokkal, amelyeknek szintén az a célja, hogy elősegítsék és megvalósítsák a drogmentes társadalom ideálját. El tudjuk hárítani azt a jövőt, amelyben az emberek bedrogozott robotokká válnak, és ahol minden kulturális értéket, amelyet őseink ránk hagytak, a sárba tipornak.

Ismerjék meg a drogellenes erők működését itt, Magyarországon, mindazokét, akik nemcsak a drogok ellen kampányolnak, hanem – ami még figyelemreméltóbb – a megelőzés és a rehabilitáció területén eredményesen dolgoznak. Erről szól „A droghelyzet trendjének megváltoztatása”, és a „Narconon – Drogmentes módszer a szenvedélybetegség legyőzésére”.

Emellett beszámolunk annak a programnak az eredményeiről is, amely 19-féle szempontból nyújt segítséget az élet különböző területeinek rendbehozatalához olyan egyének, családok és szervezetek számára, amelyek szeretnék elérni, hogy jobban menjenek a dolgaik.

Az Ember és Szabadság jelen számában sok korábbi olvasónk kérését is teljesítjük: bepillantást nyújtunk egyházunk vallási szolgáltatásaiba és szertartásaiba.

Miközben arra bátorítjuk az olvasót, hogy közvetlen módon is szerezzen több információt a Szcientológiáról, és látogasson el budapesti egyházunkba vagy valamelyik magyarországi missziónkba, ennek az újságnak az elolvasásával is rengeteg információt szerezhetnek vallásunkról.

Továbbra is várjuk leveleiket és hozzászólásaikat.

Grózli Zoltán
szerkesztő

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Magazin cikkek

Lehet tenni valamit ezzel kapcsolatban

AZ ÖNKÉNTES LELKÉSZEK KIBŐVÍTETT SZOLGÁLTATÁSOKKAL TÉRTEK VISSZA MAGYARORSZÁGRA   Az önkéntes lelkészek – L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója szavaival a „lelkiismeretességet, kedvességet, szeretet és

Ugyanaz, bármilyen köntösben 

Magyarországon tovább folytatódnak a pszichiátriai visszaélések és a kezelések a technikai „fejlődés” ellenére is csak károkat okoznak.

A demokrácia és a türelem megőrzése

2001. év eleje óta két kísérlet történt arra, hogy törvénymódosítást fogadtassanak el a Magyar Parlamentben azért, hogy különbséget tegyenek vallási felekezetek között …

Szakértők és egyházak együttműködése

Magyarország nemzeti stratégiája – hogyszembeszálljunk a drogproblémával – felhívja a társadalmi szervezeteket, hogy dolgozzanak együtt, és vállaljanak vezető szerepet a kábítószerrel való visszaélés kezelésében. Ennek