Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Tisztelt Olvasó!

Szeretettel köszöntöm az Ember és Szabadság harmadik számával. Ebben a kiadásban újabb fejleményeket ismerhetnek meg a szabadság fáklyájának hordozóiról – egyre több elismerését annak, hogy a vallási tolerancia ügyében jelentős lépések történnek szerte a világon.

Magyarországon a vallásszabadság hagyományát régóta ápolják, ezt jól példázzák Kossuth Lajos alábbi szavai: „Mindent az emberekért, mindent az emberek által, semmiféle döntést az emberekről az emberek nélkül – ez a demokrácia!”

Ehhez a demokráciához a szcientológusok az ember személyes szabadságához és boldogságához vezető út újabb szintjeit teszik hozzá. Mi vallási közösségként ezért a célért létezünk.

És ezért vagyunk annyira kitartóak ama véleményünk hangoztatásában, hogy a világ problémái megoldhatóak. Igenis „lehet tenni valamit ezzel kapcsolatban.” Ezért állnak itt ezek a történetek, amelyek a vallási tolerancia melletti elkötelezettségről szólnak, és arról, hogy a vallásnak milyen óriási szerepe van és lehet a társadalomjobbító törekvésekben.

Ugyancsak ebből a szempontból válhat érthetőbbé, hogy miért állunk annyira keményen ellen annak a filozófiának, hogy „a drogfüggőséggel kapcsolatban nem lehet mit tenni.” Erről „A metadon-tragédia – Drogválság Magyarországon” című cikkünkben olvashatnak.

Úgy gondoljuk, hogy nem tesz jó szolgálatot a magyar kultúrának és a jövő generációinak az a pszichiátriai mítosz, hogy „a legtöbb, amit a drogfüggőség enyhítésére tehetünk az, hogy tiszta tűket biztosítunk, és igyekszünk, hogy a heroinba ne keveredjenek egyéb méreganyagok.”

Vannak olyanok, akik hasonló apátia magvait igyekeznek elhinteni, akik reménytelenséget prédikálnak azzal kapcsolatban, hogy le lehet-e egyáltalán szoknia drogokról, és akik hasznot húznak a drogok terjedéséből. Motivációjuk egyre inkább világossá válik, és mindazokat, akik drogoktól és bűnözéstől mentes, békés társadalmat szeretnének felépíteni, lassan már nem lehet becsapni.

Ennek a célnak az elérésére a Szcientológia Egyház az egész országban és az egész világon együttműködik olyan csoportokkal, amelyeknek szintén az a célja, hogy elősegítsék és megvalósítsák a drogmentes társadalom ideálját. El tudjuk hárítani azt a jövőt, amelyben az emberek bedrogozott robotokká válnak, és ahol minden kulturális értéket, amelyet őseink ránk hagytak, a sárba tipornak.

Ismerjék meg a drogellenes erők működését itt, Magyarországon, mindazokét, akik nemcsak a drogok ellen kampányolnak, hanem – ami még figyelemreméltóbb – a megelőzés és a rehabilitáció területén eredményesen dolgoznak. Erről szól „A droghelyzet trendjének megváltoztatása”, és a „Narconon – Drogmentes módszer a szenvedélybetegség legyőzésére”.

Emellett beszámolunk annak a programnak az eredményeiről is, amely 19-féle szempontból nyújt segítséget az élet különböző területeinek rendbehozatalához olyan egyének, családok és szervezetek számára, amelyek szeretnék elérni, hogy jobban menjenek a dolgaik.

Az Ember és Szabadság jelen számában sok korábbi olvasónk kérését is teljesítjük: bepillantást nyújtunk egyházunk vallási szolgáltatásaiba és szertartásaiba.

Miközben arra bátorítjuk az olvasót, hogy közvetlen módon is szerezzen több információt a Szcientológiáról, és látogasson el budapesti egyházunkba vagy valamelyik magyarországi missziónkba, ennek az újságnak az elolvasásával is rengeteg információt szerezhetnek vallásunkról.

Továbbra is várjuk leveleiket és hozzászólásaikat.

Grózli Zoltán
szerkesztő

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Magazin cikkek

Drogmentes Magyarországért Maraton

TÁVOLTARTANI A FIATALOKAT A DROGOKTÓL A maratonisták a hivatalos szervekkel és hírességekkel karöltve viszik el Magyarország  fiataljainak az üzenetet: „Mondj nemet a drogokra! Mondj igent

Nemzetközi hírek röviden

AZ EURÓPAI BÍRÓSÁGOK MEGERŐSÍTIK A SZABADSÁG GARANCIÁIT Amint azt a történelem példázza, minden új vallási mozgalomnak meg kellett harcolnia „saját helyéért a nap alatt”. Az

A vallásszabadság egy valláskutató szemével

Az ember és szabadság interjút készített Máté-Tóth Andrással, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vallástudományi tanszékének professzorával a lelkiismereti és vallásszabadságról. Ember és Szabadság:

Mi a CCHR?

Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) nevű szervezetet 1969-ben alapította a Szcientológia Egyház, hogy kivizsgálja és feltárja a pszichiátria területén történő emberi jogi sérelmeket,