Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Új ideális épületet avattak Texasban a szcientológusok

Az USA-beli Texasállam Austin nevű fővárosában szcientológusok és érdeklődők tömegei gyűltek össze egy derűs szombat délutánon, hogy kitörő texasi üdvözlettel fogadják az új Ideális Szcientológia Egyház megnyitását.

A szalagátvágás, amely az első volt a 2024-es év elején tartandó nagy megnyitók hullámában, megtestesítette a töretlen növekedés szellemét, amely napjainkban a Szcientológia védjegyévé vált.

Austin csodálatos, új egyházi épülete közvetlenül a Texasi Egyetemmel szemben áll, ahol naponta akár 70 ezren is sétálnak a nyüzsgő útszakaszon. A megnyitó napjától kezdve az épület utcaszintű, padlótól a mennyezetig érő ablakai arra invitálják a járókelőket, hogy belépjenek, és ízelítőt kapjanak a texasi szellemi szabadságból.

A nagyszabású rendezvényt David Miscavige, a Szcientológia vallás egyházi vezetője nyitotta meg, aki a helyi szcientológusokat céljuk és büszkeségük elismerésével üdvözölte.

„Ti texasiasan nagyok és texasiasan kemények vagytok” – mondta David Miscavige. „Mielőtt lehullik a szalag az új Szcientológia Egyházatokról, várjatok egy pillanatot, és emlékezzetek arra, amit régen az egyik híres texasi mondott, hogy ez a legjobb föld, amit valaha látott, és egy hatalmas országot kell még benépesíteni. Nos, ez ma is így van. Csakhogy a ti »országotok határvonala« az emberi szellem, és ti úgy népesítitek be, hogy visszaadjátok az embereknek azt a boldogságot, szeretetet, őszinteséget és jóságot, amellyel megteremtették őket”.

Az új Ideális egyház az állami főváros épületétől mindössze egy mérföldre található, Texas méretű létesítményeket biztosít az egyház humanitárius tevékenységeinek és hatékonyságának kiterjesztéséhez. Mindez példaértékű drogfelvilágosítást és -megelőzést ígér a texasi fiatalok számára, emberi jogi oktatást generációknak, és számtalan győzelmet a mentális visszaélések áldozatainak.

A David Miscavige-hez csatlakozó tisztségviselők és méltóságok között volt az Egyetemi Területi Partnerek Egyesületének alelnöke, Mike McHone, a nyugati kampusz környékének elkötelezett vezetője. „Azoknak, akik nem Austinból származnak, ez a város egy egyetemi város. Azért dolgozunk, hogy a környékünk az élvonalban maradjon, nos, minden tekintetben” – mondta McHone.

„Mindegyikőtöket büszkeséggel kell eltöltsön a tudat, hogy otthonunk azzá vált, amit ma láthatunk, hiszen ti segítettetek benne. Ti alkotjátok a folyamatos közösségi erőfeszítés gerincét. Ami másképpen azt jelenti, hogy ti megmutattátok, eredendően értitek, mire van szüksége a lakosainknak, és szenvedélyesen és gondosan törekszetek egy virágzó, aktív közösség megteremtésére.”

„Miközben ma, ezzel a nagyszabású megnyitóval egy jelentős szereplő visszatérését ünnepeljük az egyetem területére. Szóval valójában azt kellene mondanom, hogy »Isten hozott újra itthon!«.”

Sam Price, aki közel 25 évig szolgált Austin egészségügyi minisztériumában, és most a texasi drogfelvilágosítás elkötelezett szószólója Közép-Texasban, elismerte az egyház által szponzorált Drogmentes Világért nevű drogfelvilágosító program hatását. „A kezdetektől fogva az volt a hozzáállásunk, hogy »neveljük fel az embereket«. És eljuttattuk Az igazság a drogokról című információt mindenkihez. Ez azt jelenti, hogy az önök támogatásának köszönhetően több ezren, akiknek soha nem volt lehetőségük a felvilágosításra, most azt mondhatják: »Drogmentesen fogok élni!«.”

„A világ jobb hely lenne, ha több emberben lenne meg az a gondoskodás és elkötelezettség, ami az önök egyházának tagjaiban. Efelől semmi kétség. És hála a Drogmentes Világnak, önök életre szóló lehetőséget adtak ennek az Austin déli részén élő srácnak. Ezért van egy utolsó kérésem: folytassák a jó munkát. Soha nem fogják megtudni, hány életet mentenek meg.”

Simone Talma Flowers asszony, a Közép-Texasi Vallásközi Akció ügyvezető igazgatója Austin vallási közösségének nemzetközi sokszínűségéről beszélt. ”A különböző vallások közötti megosztottság áthidalása nem egyszerűen »szép dolog«, hanem alapvető fontosságú”– mondta. „Önök az odaadás és elkötelezettség pillérei. És ezekre a pillérekre építettük most egész Közép-Texas legnagyobb vallásközi mozgalmát.”

Az új templom tágas kápolnájáról szólva Flowers asszony azt mondta: „Meg kell mondanom, nagyon lelkesedünk a kilátás miatt, hogy itt tarthatjuk meg rendezvényeinket – a belváros közepén. Ez az Ideális Szcientológia Egyház egy olyan közös tér lesz, ahol bárkit és mindenkit szívesen látunk; egy hely az istentiszteletek, beszélgetések vagy megbékélést szolgáló találkozók számára. Tehát ragyogjon továbbra is minden hit szentélyeként, minden hit számára az elkövetkező évtizedekben!”

Az utolsó vendégelőadó, Nelson Linder az austini NAACP nevű emberi jogi szervezet elnöke. Felidézte, hogy az 1950-es évek végén Georgiában gyerekként gyalog járt iskolába, mert az iskolájába nem járt busz. „Sokakhoz hasonlóan az én harcom a polgárjogokért már évtizedek óta tart.”

„Az igazságos társadalom áldozatot és elkötelezettséget követel” – mondta Nelson Linder. „Valójában egy nagy ember egyszer azt mondta: »Az igazságtalanság nem olyasmi, amivel a hatalommal rendelkező embernek soha nem szabadna kereskednie.« Ez L. Ron Hubbard volt. Ezt kimondani az 1960-as évek olvasztótégelyében óriási bátorságról tanúskodik.”

„Abban az időben csak egy maroknyi ember volt a középpontban, akik megpróbáltak békét közvetíteni, és mégis ott volt ő. Hubbard elképzelései az igazi igazságosság koncepciójának előmozdításáról, egyszerre voltak látnokiak és nagyszerűek.”

„És lássuk be, mindannyiukat arra inspirálták, hogy mozgalmat hozzanak létre nemcsak Texasban, hanem szerte a világon. Ez nemcsak azok számára ajándék, akik itt vannak. Ez ajándék azoknak, akik még meg sem születtek. Az austini NAACP nevében köszönjük L. Ron Hubbardnak, hogy erős hangja volt az országnak.”

„A mai megnyitóval elmondhatjuk: Igen, valóra váltjuk L. Ron Hubbard álmát. És ez minden bizonnyal ok az ünneplésre.”

Az új austini ideális egyházi épület a Dianetika és a Szcientológia bevezető vallási szolgáltatásait nyújtja a városnak, kezdve a nyilvános közönséginformációs központtal. A több mint 500 filmet tartalmazó kiállítások bemutatják a Szcientológia vallás hitét és gyakorlatát, valamint az alapító L. Ron Hubbard életét és örökségét. Az információs központ részletes áttekintést nyújt az egyház által támogatott humanitárius programokról is – beleértve a világméretű emberi jogi oktatási kezdeményezést; a messzemenő drogfelvilágosító, -megelőzési és -rehabilitációs programokat; az írástudás és a tanulás központjainak globális hálózatát; valamint a Szcientológia önkénteslelkész-programját, ami a világ egyik legnagyobb független segélyszervezetévé vált. A központ reggeltől estig nyitva áll a látogatók előtt, akik kedvükre bejárhatják, és annyiszor térhetnek vissza, ahányszor csak akarnak.

Az egyház kápolnája biztosítja a Szcientológia gyülekezeti összejövetelek, köztük a vasárnapi istentiszteletek, esküvők és névadó ünnepségek megtartását, valamint számos olyan eseményt, amely a közösségi együttműködés jegyében minden vallás tagjai számára nyitva áll. Az új egyházi épületben több szemináriumi terem és tanterem, emellett pedig a Szcientológia auditálásra (szellemi tanácsadásra) szolgáló helyiségek egy szárnya is megtalálható.

szcientológia kápolna

Az Ideális Egyházak megvalósítják az alapító, L. Ron Hubbard vallásra vonatkozó víziójának beteljesülését. Nemcsak ideális létesítményeket biztosítanak a szcientológusok számára a spirituális tudatosság és szabadság magasabb szintjeire való felemelkedésükhöz, hanem úgy is tervezték őket, hogy otthont adjanak az egész közösségnek, és találkozási pontként szolgáljanak a különféle felekezetű polgároknak, a közös célok elérése érdekében.

Forrás: Scientology News

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

További hírek