Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Mexikóváros éjszakai égboltja kivilágosodik az új Szcientológia egyházának megnyitójával

Nemrég mariachik (tradicionális mexikói zenészek) játszottak, miközben reflektorok táncoltak az éjszakai égbolton Colonia del Valle, Mexikóváros egyik legrégebbi és legpezsgőbb negyede felett. A nagyszabású ünneplés során lehullt a hatalmas megnyitószalag, elindult a tűzijáték, és ezrek éljeneztek, üdvözölve az új Del Valle Szcientológia Egyházat.

A messziről is jól látható, 55 000 négyzetméteres létesítményt ünnepi zene és izgatott csevegés töltötte meg, amikor Del Valle új ideális épülete megnyílt, hogy a vallás folyamatos terjeszkedését hirdesse. Az új, 12 emeletes egyház Del Valle városában, az Avenue Universidad mellett áll, és a magasba törő, 24 méter magas, kivilágított Scientology felirat mostantól a nyugati félteke legnépesebb, és egyben a világ legnagyobb spanyol ajkú városában köszönti a híveket.

Amikor David Miscavige, a Szcientológia vallás egyházi vezetője a színpadra lépett, hogy a jelenlévőkhöz szóljon, megható fogadtatásban volt része. „Ne feledjék, hogy az Ideális szervezet lényege és életereje – ahogyan azt alapítónk elképzelte – »Olyan hely, ahová az emberek azért jönnek, hogy elérjék a szabadságot, és ahol bíznak benne, hogy el is érik azt.«. Ez az, amit ma ünnepelünk. Ez az az ajándék, amit ti nyújtotok. És a látomás, amelyet ti, a mozgalom hősei váltottatok valóra azzal, hogy létrehoztátok ezt az Ideális szervezetet” – mondta Miscavige. „Akarjátok látni, ahogy történelem íródik ebben a latin-amerikai megavárosban? Nos, a pillanat elérkezett – itt és most.”

A jelenlévő méltóságok és társadalmi vezetők között volt Cristian Badillo, a Nemzeti Tudatosság a Vallásszabadságért Alapítvány igazgatója. Ennek megfelelően Badillo a Szcientológia alapítójának, L. Ron Hubbardnak Az út a boldogsághoz című könyvében található, a jobb élethez vezető 21 szabályról beszélt, mint a különböző hitű emberek közötti egység megteremtésének kulcsfontosságú eszközéről.

„Ahhoz, hogy megvalósíthassuk azt a Mexikót, amit szeretnénk, Az út a boldogsághoz című könyvben található igazságot emberről emberre tovább kell adnunk, amíg el nem terjed Bajától Yucatánig” – mondta Badillo.

„Abban a kiváltságban volt részem, hogy a külterületeken és a hitközségekben átadhattam a tanításokat. Elvittem őket a fiatalkorúak börtöneibe. És személyesen megtapasztaltam, tanúja voltam, ahogy mások is felismerték az igazságot. Egy olyan igazságot, ami olyan biztos, mint a lábunk alatt a talaj. Mely ponton tagadhatatlan volt: L. Ron Hubbard egyetemes nyelvet írt. És mi tartozunk az emberiségnek azzal, hogy elmondjuk mindenféle származású, mindenféle hitű embernek, mindenhol: »Felfedezheted a saját utadat a boldogsághoz!«.”

Luis Zamora Romero kongresszusi képviselő is díszvendég volt. Romero életét az egyenlő jogokért folytatott küzdelemnek szentelte, és számos tisztsége mellett Nayarit állam Igazságügyi és Emberi Jogi Bizottságának tagja.

„Eget s földet átkutattam, hogy megtaláljam, miként mutathatnám meg az embereknek az emberi jogaikat – egészen addig, amíg önökre nem bukkantam” – mondta Romero. „Osztozunk abban a hitben, hogy az emberi jogok nem csupán jogot, de kötelességet is jelentenek az egyik embertől a másik felé.”

„Ezért tanítottuk mind az áldozatokat, mind azokat, akik megsértették őket. Még egy nemzeti ifjúsági napi ünnepséget is rendeztünk, amelyen több mint 7000-en vettek részt. Közösen 9000 emberi jogi füzetet helyeztünk el a helyszínen úgy, hogy kiírjuk velük a mondatot: »Ismerd meg az emberi jogaidat!«, és ezzel létrehoztuk a történelem leghosszabb ilyen mondatát. Ezzel nemcsak közös elkötelezettségünket bizonyítottuk, hanem Guinness-rekordot is állítottunk fel! És így, egyesülve, hamarosan újabb világrekordot állítunk fel a Föld legnagyobb mozgalmaként.”

Fabián Aranda García ügyvéd, a Nemzeti Emberi Jogi Bizottság jogi tanácsadója a jótékonyság és a társadalmi javulás témáját járta körül. García emellett a Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem etikai és egészségügyi törvényhozásának professzora, és közel egy évtizede dolgozik a Szcientológia Egyházzal és az egyház által támogatott mentális egészségügyi felügyelőszervezettel, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokérttal (CCHR).

„Az igazságra való törekvés az, ami a legfontosabb kihívásomra ösztönzött – és így a Szcientológia Egyházzal és a CCHR-rel való partnerségemre is” – mondta García. „Akkor történt, amikor egy új törvény kimondta: »Egy orvos bezárhat egy személyt, és elérheti, hogy az illető ne dönthessen többé a saját egészségéről, a pénzéről, az oktatásáról.« Mert a törvény szemében ő csak egy nulla.”

„Ha nem harcoltam volna ez ellen, akkor nem áldozat lettem volna, hanem bűnrészes. Egyenesen a Nemzeti Parlamentbe mentünk. Ismertettük az ügyünket, és átadtuk Mexikó vezetőinek a tényeket. És mivel ezrek – sőt milliók – jövője forgott kockán, győztünk, és ezt a totalitárius törvényt eltörölték!”

Manuel Corral atya, a mexikói katolikus egyház intézményi kapcsolatainak ügyvezető titkára annak az egységnek a lényegéről beszélt, amelyet ez a nap jelentett. „Itt az ideje, hogy többé ne tegyünk különbséget semmilyen hitvallások között” – mondta Corral atya. „Lehet, hogy mindannyiunknak különböző ideológiái vannak, de mégis egyként kell harcolnunk. És ti minden cselekedetetekkel hiteles vallási egységről tettetek tanúbizonyságot, és ténylegesen összehoztátok a különböző vallásokat. Ez az én valóra vált álmom. És ez a ti alapítótok valóra vált álma. Mi több, ennek az egységnek a szimbólumát ültettétek el ebben a földben – és ez egy félelmetes csoda a szemünk előtt. Miközben ezt a dicsőséges új Szcientológia Egyházat ünnepeljük, álmodjunk most egy jobb Mexikóvárosról és egy fényesebb Mexikóról. És Hubbard úr tiszteletére tegyük ezt valósággá – együtt!”

Az új Del Valle Ideális szervezet a Dianetika és a Szcientológia bevezetését nyújtja a városnak, a Közönség Információs Központtal kezdődően. A több mint 500 filmet tartalmazó tárlatok bemutatják a Szcientológia vallás hitét és gyakorlatát, valamint az alapító, L. Ron Hubbard életét és örökségét. Az információs központ részletes áttekintést nyújt a híres, az egyház által támogatott humanitárius programokról is – beleértve a világméretű emberi jogi oktatási kezdeményezést; a messzemenő drogfelvilágosító, megelőző és rehabilitációs programokat; az írástudás és a tanulás világhálózatát; valamint a Szcientológia önkéntes lelkészi programját, amely a világ egyik legnagyobb független szervezetévé vált.

Az egyház kápolnája lehetőséget biztosít a Szcientológia gyülekezeti összejövetelekre, beleértve a vasárnapi istentiszteleteket, esküvőket és névadó szertartásokat, valamint számos olyan eseményt, amelyek a közösségi együttműködés nevében mindenféle vallású tag számára nyitottak. Az új egyházban továbbá több szemináriumi és tanterem is található, emellett egy egész emeletnyi helyiséget biztosít a Szcientológia auditálás (spirituális tanácsadás) számára.

Az Ideális Egyházi Szervezetek (Ideal Orgs) megvalósítják az alapító, L. Ron Hubbard vallásra vonatkozó víziójának beteljesülését. Nemcsak ideális létesítményeket biztosítanak a szcientológusok számára a spirituális tudatosság és szabadság magasabb szintjeire való felemelkedésükhöz, hanem úgy is tervezték őket, hogy otthont adjanak az egész közösségnek, és találkozási pontként szolgáljanak a bármely felekezetű polgárok felemelkedését célzó közös erőfeszítésekhez.

A Del Valle Ideális Szcientológia Egyház nagyszabású megnyitója Mexikóváros második Ideális szervezetének kapuit tárta szélesre. Az elsőt a csodálatos Nemzeti egyházként avatták fel, közvetlenül a Szépművészeti Palota mellett, a Legfelsőbb Bíróság és a Nemzeti Palota szomszédságában. A Szcientológia folyamatos és robbanásszerű terjeszkedésének köszönhetően jelenleg is épül egy jövőbeli, 330 000 négyzetméteres Ideális Haladó Szervezet, amely Latin-Amerika 21 nemzetét fogja kiszolgálni, Mexikóváros Las Lomas negyedében.

Forrás: Scientology News

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

További hírek