Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

14 ok, amiért a fiataloknak tudniuk kell az igazságot a drogokról

Napjainkban világszerte kétszáz millió ember használ illegális drogokat. A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja alkalmából számos civil szervezet hívja fel a figyelmet a drogok káros hatásaira. Így tesz a Drogmentes Világért Alapítvány is.

Az igazság a drogokról füzetek segítségével több ezer fiatal életét menthetik meg. A 14 füzetből álló sorozat bárkinek segít megérteni, hogy mik a drogok, és milyen hatással vannak a testünkre és az elménkre. Azok a fiatalok, akik tisztában vannak ezekkel a tényekkel, sokkal nagyobb valószínűséggel döntenek úgy, hogy nem nyúlnak az illegális szerekhez.

Az igazság a drogokról oktatóanyagokat, amelyeket ingyenesen le lehet tölteni a weboldalról, világszerte számos iskolában alkalmazzák sikeresen pedagógusok, rendőrök és más szakemberek. Egy amerikai „alternatív iskolában” (normál iskolákból elbocsátott és a törvénnyel összeütközésbe került diákok számára fenntartott iskola) korábban rendszeresen problémát okozott a tanulók illegális drogfogyasztása, ami miatt a szolgálatos rendőrnek havonta 6-7 letartóztatást kellett végrehajtania.

Sajnos tehetetlennek érezte magát ezzel a jelenséggel szemben, mígnem egyik nap kézhez kapta Az igazság a drogokról oktatási csomagot, melyet a Drogmentes Világért Alapítvány postázott el neki. A rendőr áttanulmányozta a felvilágosító anyagokat, majd visszatért az iskolába, és a vezetőséggel egyeztetve elkezdte tartani a drogfelvilágosító órákat. Addig folytatta, amíg minden diák el nem végezte a teljes tananyagot, elsajátítva az igaz információkat a 14 legelterjedtebb kábítószerről és azok veszélyeiről.

Az eredmény? A droghasználattal kapcsolatos letartóztatások száma nullára csökkent.

És ez nemcsak azért történt, mert nem érték tetten a diákokat, hiszen ebben az iskolában mindenkinek kötelező volt drogtesztet végezni.

Az iskolai rendőr le volt nyűgözve Az igazság a drogokról tantervétől, amely szó szerint megszüntette a droghasználatot az iskolájában.

A Drogmentes Világért Alapítvány önkéntesei világszerte számos előadást tartottak oktatási intézményekben. A diákok szinte mindenhol alig várták, hogy saját példányt kapjanak a füzetekből, és meglepődve tapasztalták, hogy mennyi mindent nem tudtak a drogokról és az alkoholról. A tanárok ugyanilyen lelkesen fogadták az önkéntesek által részükre tartott workshopot arról, hogyan használják Az igazság a drogokról anyagokat, és egyértelmű volt számukra, hogy a program mennyire sokat segíthet nekik a tizenéves diákjaikkal kapcsolatos problémák kezelésében.

Az igazság a drogokról füzeteket, videókat, plakátokat, óravázlatokat és tevékenységeket úgy tervezték, hogy az órai munkába a fiatalokat bevonják. A tanulóknak szóló füzetek különösen népszerűek. A gyerekek kíváncsiak a drogokra, és ezek a füzetek tényekkel váltják fel a leggyakrabban fogyasztott drogokkal kapcsolatos hamis, drogpárti propagandát.

A Drogmentes Világért Alapítvány egy önkéntes alapú szervezet, amely egy világszerte 200 csoportból álló hálózattal rendelkezik. A Szcientológia Egyház és a szcientológusok támogatásának köszönhetően az Alapítvány mindenhol ingyenesen biztosítja Az igazság a drogokról felvilágosító anyagokat a drogmegelőzési szakemberek számára.

Az igazság a drogokról kezdeményezésről és a Drogmentes Világért Alapítvány munkájáról a Szcientológia TV Hangok az emberiségért című műsorában több filmet is találhat, melyekben a drogmentes önkéntesek elmondják, milyen változást értek el szerte a világon a program használatával.

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

További hírek