Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A tolerancia jelentősége társadalmunkban

Minden év november 16-án, a tolerancia világnapján emlékezünk meg a téma fontosságáról. Ennek alkalmából november 17-én, a Szcientológia Egyház szervezésével öt különböző vallás képviselője beszélt a témáról, a tolerancián túl az összetartásról és a szeretet erejéről is szó esett, amire manapság talán még nagyobb szükségünk van, mint eddig valaha.

Az imaesten az iszlám, a buddhista, az egyesítő, a hetednapi adventista és a szcientológia vallások képviseltették magukat.

A rendezvény elején elhangzott egy különleges iszlám fohász, majd a buddhista lelkész a szeretet fontosságát emelte ki prédikációjában.

Az Egyesítő Egyház képviselője hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy a vallási vezetők közösen, egységet alkotva válaszolják meg a társadalom jelenkori problémáit.

A hetednapi adventista lelkész annak fontosságáról beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben türelmesek és toleránsak legyünk egymással. Imájában kérte az Urat, hogy adjon az embereknek tisztánlátást és segítséget abban, hogy a világ pozitív irányba változzon.

Az elhangzott imák után a résztvevők arra keresték a válaszokat, hogy a jelenlegi helyzetben milyen összefogást tudnának elképzelni más felekezetekkel, egyházakkal a helyzet javítása érdekében.

A pandémia által kiváltott félelem, a munkahelyek elvesztése és sokak szorult anyagi helyzete miatt az egyházfők egyetértettek abban, hogy közösen, összefogva adományokat kell biztosítani a rászorulóknak. Ami pedig még ennél is fontosabb, hogy lelki támaszt és segítséget nyújtsanak mindazoknak, akiknek szükségük van rá.
Mindannyian elismerték azt is, hogy ezekben a dolgokban nem számítanak a véleménykülönbségek, ugyanis egységben kell gondolkodni ahhoz, hogy számottevő eredményt érhessenek el.

A szcientológus lelkész az egyházuk alapítója, L. Ron Hubbard tanítására hivatkozva megjegyezte, hogy a legfőbb jog az ahhoz való jog, hogy segítsünk másoknak. Ezért a Szcientológia Egyház ingyenes tájékoztató füzeteket biztosított az emberek számára már a pandémia elején is azzal kapcsolatban, hogy hogyan védjék meg egészségüket különböző egyszerű óvintézkedések betartásával, mint például a maszk- és a kesztyűhasználat, illetve a távolságtartás.

A hetednapi adventista lelkész a világban tapasztalható félelemmel kapcsolatban idézett a Szentírásból: „Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erőnek, a szeretetnek és a józanságnak lelkét.” (Pál apostol második levele Timóteushoz 1. rész 7. vers)

Az est tanulsága az volt, hogy bár követhetünk más nézeteket, lehetnek véleménykülönbségek köztünk, a hitünk és a meggyőződésünk is eltérhet, mégis beszélgethetünk békésen és összefoghatunk akkor, amikor a világnak erre van a legnagyobb szüksége.

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

További hírek