Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A régmúlt filozófiája korunkban

November 18-án ünnepeljük a filozófia világnapját. Azon tudományét, amely választ ad a nagy kérdésekre, kutatja az igazságot, az okokat, a miérteket, és mondhatjuk, hogy egész életünk alapját képezi.

Számos nagyszerű filozófust ismerhetünk, az ókortól kezdve, egészen a közelmúltig. Az utóbbi idők nagy filozófusai közé tartozik L. Ron Hubbard is, aki egész életét annak szentelte, hogy segítse jobbá tenni az emberek életét, és választ találjon a létezés nagy kérdéseire. A kérdésekre a szellemmel, a lélekkel, az emberi elmével és a természettel kapcsolatban, amelyek nemrégiben csupán megválaszolatlan rejtélyek voltak.

Hubbard nem a korabeli, sokkal inkább a régmúlt időkben élt filozófusok eszméjét akarta továbbvinni, és ez minden bizonnyal sikerült is neki. Ahogy egyik írásában, A filozófia győzelme 2000 év múltán című művében fogalmazott: „Korunkban olyan messzire eltávolodtunk Thalész, Hérakleitosz, Parmenidész és Démokritosz szellemétől, hogy már majdnem el is felejtettük, mit próbáltak felfedezni. De ha a több mint kétezer éve végzett munkájuk írásos anyagaihoz fordulunk, akkor látni fogjuk, hogy mi is volt az.
Azt akarták, hogy az Ember tudjon. Nem vallottak kudarcot. Lefektettek az ókori görögök számára egy szilárd alapot, amelyre építeni lehetett. És több mint kétezer évvel később biztosítani tudjuk az összes bizonyítékot, amelyre szükségük van.”

L. Ron Hubbard már ifjúkorától kezdve olyan mérhetetlen kíváncsisággal és tudásvággyal rendelkezett, ami végül 21 népcsoporthoz juttatta el, hogy tanulmányozza a kultúrájukat. Többek között betekintést nyert a legtitkosabb tibeti lámakolostorba, és tanulhatott a Kublaj kán udvari varázslóinak utolsó leszármazottjától is. Tudásának nagy részét nem az elefántcsonttoronyból szerezte, hanem főként a kalandok, a kutatások és rengeteg tapasztalat útján. Így találta meg a válaszokat a régmúlt idők addig megválaszolatlan kérdéseire. Az emberi elméről és szellemről szerzett tudását több mint 5 000 írásában és 3 000 felvett előadásában tette elérhetővé az emberek számára, melyeket nap mint nap milliók tanulmányoznak és használnak, hogy jobbá tegyék saját maguk és mások életét.

A filozófia világnapján így emlékezünk meg L. Ron Hubbardról mint filozófusról, akit sokan többek között oktatóként, humanitáriusként és a szcientológia vallás alapítójaként is ismernek.

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

További hírek