Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Több mint ezer órája segítik a szcientológusok a La Palma-i vulkánkatasztrófa áldozatait

A szcientológusok, más önkéntes csoportokhoz csapódva, több mint 1000 órával járultak eddig hozzá a nélkülözhetetlen segítségnyújtáshoz La Palmában. Ezzel fáradtságot nem ismerve segítik a vulkánkitörés okozta pusztítás helyreállítását.

Az ottani városháza felhívást intézett a sziget minden lakosához, hogy hozzanak létre önkéntes csoportokat, és segítsenek optimalizálni a vulkánkitörés óta folyó erőfeszítéseket. „Csatlakozzatok az önkéntesek csapatához!” – hívták fel a figyelmet a közösségi oldalakon, és a Szcientológia önkéntes lelkészek szinte az első pillanattól kezdve ott vannak, ahogy megkapták a hírt.

Amikor szeptemberben kitört a vulkán, a legtöbb ember még nem volt tisztában azzal, hogy mekkora segítségre lesz szükség. Azonban La Palmáról, a Kanári-szigetek többi részéről és a félszigetről is elkezdtek érkezni önkéntesek, akik saját maguk fizették az utazást, az étkezést, és akik otthagyták a mindennapi életüket, hogy segítő kezet nyújtsanak.

Rengeteg anyagi segítség érkezett, ezt követte a fizikai segítségnyújtás az önkéntesekkel, akik hajlandóak voltak bármit megtenni, amire szükség volt. Juan Manuel, egy volt ápoló, a Szcientológia önkéntes lelkészek programjának szakembere, az elsők között érkezett oda és látott munkához. Ez sokakat inspirált arra, hogy szervezzenek csapatokat, akik Spanyolország több térségéből, sőt, még néhány más európai országból is érkeztek, hogy hangsúlyozzák az önkéntes lelkészek mottóját, amely a következő: „Mindig lehet valamit tenni.”

A feladatok közé tartozott többek között az utcák, az iskolák takarítása, az élelmiszerek és a ruházat elosztásának megszervezése és a házak tetőzetének tisztítása, hogy elkerüljék a mennyezetek beomlását. Egy másik szempont is előtérbe került, mégpedig az otthonaikat és falvaikat elvesztett emberek lelki és érzelmi segítése. Az önkéntes lelkészek, miközben minden másban is részt vettek, segítettek a helyieknek az „asszisztok” technológiájával. Ez egy olyan módszer, amelyet a Szcientológia alapítója, L. Ron Hubbard fejlesztett ki, hogy segítsen az embereknek az „itt és most”-ra összpontosítani, és megtapasztalni a megkönnyebbülés érzését az olyan veszélyes, félelemmel, aggódással, akár fájdalommal teli helyzetekkel kapcsolatban, amelyekben az emberek élnek.

Eddig a szcientológusok több mint 1000 órányi munkát végeztek ebben a helyzetben, és több mint 10 önkéntest gyűjtöttek össze egy olyan projektben, amelyet független szcientológusok és más emberek adományaiból finanszíroznak a Szcientológia Egyházhoz köthető spanyol MEJORA (Alapítvány az Élet, a Kultúra és a Társadalom Javításáért) nevű szervezeten keresztül. Ez az alapítvány egy olyan civil szervezet, amely 2019-ben megkapta az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának különleges tanácsadói státuszát.

Elpusztított terület

A Copernicus európai műholdrendszer számításai szerint a La Palma kanári-szigeteki vulkán lávája által elpusztított terület nagysága 906,8 hektár, ami alig fél hektárral lett több 20 óra leforgása alatt.

A European Times News értesülése szerint ezt a legutóbbi mérést kedden, kanári-szigeteki idő szerint 12.30-kor végezték el. Az elpusztult 2 162 épületről és a valószínűleg károsodott 124 épületről szóló adat változatlan.

A különböző lávafolyamok által a sziget útjaiban okozott károk becslése sem változott: 66,2 kilométer tűnt el, további 3,4 kilométer pedig részben megrongálódott.

A Kanári-szigeteken működő Nemzeti Földrajzi Intézet (IGN) igazgatója, María José Blanco múlt hétfőn jelezte, hogy a lávaáramlás fő kúpján keletkezett új repedések iránya optimális, abból a szempontból, hogy a lávafolyamok ne szélesedjenek tovább és ne növeljék a már meglévő anyagi károkat.

Ez a 33. térkép, amelyet a Copernicus rendszer a Cumbre Vieja vulkánkitörés szeptember 19-i kezdete óta készített.

 

A hírről a Szcientológia Egyház Közügyek és Emberi Jogok Európai Irodájától értesültünk.

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

További hírek