Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Szebbé lehet tenni a hátrányos helyzetűek Karácsonyát?

Napjaink fogyasztói társadalmában Karácsonykor sajnos egyre nagyobb hangsúly tevődik a megvásárolt ajándékokra, amíg a kézzel készített meglepetések, illetve a közös, kreatív programok jelentősége egyre inkább elhalványul.

Ilyenkor a szegényebb sorban élő családok nehéz helyzetben vannak, hiszen a gyerekek nyilván olyan dolgokra is vágyhatnak, amiket gazdagabb osztálytársaik simán megkapnak.

Nem beszélve arról, hogy az okostelefonok és az internet felpörgött világában, gyermekekre, felnőttekre egyaránt szakadatlanul ömlik temérdek irányból a sok vásárlásra buzdító termék kínálat. Így hát nem csoda, hogy a gyerekek sokszor „menő cuccokra” vágynak, melyek közül jó néhány egyáltalán nem olcsó, hanem épp ellenkezőleg…

Ezért lehet igen kellemetlen egy rászoruló családban az ünnepek közeledte, mert ha a napi betevő biztosítása is gondot jelent a szülőknek, akkor az ajándékvásárlás, meg az ünnepi ételek beszerzése mind-mind extra nehézséget róhatnak rájuk.

Ezért adományoznak az ünnepek közeledtével minden évben fokozottan a Szcientológia önkéntes lelkészek a hátrányos helyzetűeknek.

Idén, december elején a TündérPakk Közhasznú Alapítványnak szállítottak adományként különféle tartós élelmiszert, fertőtlenítő-, tisztító- és tisztálkodási szereket, továbbá ruhákat, hogy terhet vegyenek le a rászoruló családokról az ünnepek közeledtével.

Aztán Szegeden támogattak tartós élelmiszerekből álló csomagokkal egy helyi családsegítő központot, majd az Ötletfa Tanodát, akik rászoruló családok gyermekeivel foglalkoznak.

Budapesten a Nagycsaládosok Újpalotai Egyesületének pedig besegítettek jó néhány szegény sorban élő gyermek kívánságát teljesíteni Karácsonyra. Ugyanis a kb. 300 családot támogató egyesület minden évben megszervezi az Angyalkák akcióját, melynek keretein belül több száz rászoruló gyerkőc kívánságlistájához keresnek jótevőket, akik a gyermekek kívánságait teljesítik, és megvásárolják az általuk vágyott ajándékokat.

Továbbá a Szcientológia Egyház négy magyarországi szervezetében rendeztek karácsonyváró ünnepséget, ahol is díjmentes programokkal szórakoztatták a több mint 1,100 résztvevőt, vallási hovatartozásukra való tekintet nélkül. Nem csupán mikulás csomagot kaptak a gyerekek, hanem rengeteg közös, ingyenes programot élvezhettek kicsik és nagyok egyaránt: úgymint közös mézeskalácssütés a szülőkkel és gyermekekkel együtt, vagy épp csillámtetoválás, ajándékkészítés.

Talán a hátrányos helyzetűek ünnepének szebbé tételével, és az ilyen közös családi programokkal sikerül egy kicsit megerősíteni azt a tradíciót, hogy a szeretet ünnepén fontosabb az együttlét és a közös, kreatív programok, mint maga az ajándék és az anyagi javak.

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

További hírek