Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Szcientológus orvosok és önkéntesek segítenek a pakisztáni monszunkatasztrófa enyhítésében

A közelmúltban hivatalosan is vészhelyzetet kiáltott ki a pakisztáni állam, ugyanis a június óta tartó monszuneső olyan természeti katasztrófát okozott az országban, amire évtizedek óta nem volt példa. Az eső és az olvadó gleccserek vízzel árasztották el az ország egyharmadát. Becslések szerint a 220 millió lakosú országból 33 millió embert érint valamilyen formában a katasztrófa. Százezrek vesztették el otthonukat, és több mint 1000 ember, köztük gyerekek, az életüket is. A kár mértéke körülbelül 10 milliárd dollárra tehető.

A helyi szervezetek és a hadsereg is összefogott, hogy enyhítsék a katasztrofális károkat. A Szcientológia pakisztáni önkéntes lelkészei is azonnal reagáltak. Segélyt, valamint orvosi ellátást nyújtanak a rászorulóknak. A víz által terjesztett és más betegségek miatt az önkéntes lelkészek orvosai sátrakat állítottak fel, hogy szakszerűen tudják ellátni a bajbajutottakat, de élelmiszert, vizet, ruhát és egyéb szükséges ellátmányt is szállítanak a túlélőknek. A modern technológia segítségével további adományokat is sikerült gyűjteni a katasztrófa áldozatai számára, és azóta is folyamatosan érkeznek a felajánlások.

A lelkészek az orvosi segítségen túl olyan szellemi módszerrel segítenek a bajbajutottaknak, melyek támogatják őket a gyorsabb fizikai és lelki felépülésben. Egy ilyen katasztrófa sokszor a gyerekeket érinti a legmélyebben, ezért a szcientológus csapatok lelki támogatással segítik őket kikerülni a zaklatottság állapotából, ezzel némi enyhülést nyújtva ebben a rendkívül stresszes helyzetben.

A lelkészek azon túl, hogy ott vannak és segítenek, a lakókat is arra biztatják, hogy támogassák egymást ezekkel az egyszerű eljárásokkal, melyek enyhülést hoznak a problémáikra. Volt egy lány, akinek nagyon fájt a hasa, és egy L. Ron Hubbard által kifejlesztett módszerrel, az úgynevezett assziszttal igyekeztek segíteni rajta. Eleinte nagyon szkeptikus volt, de a lelkész ennek ellenére sem hagyta abba az assziszt végzését. Így kis idő múlva a lány meglepetten tapasztalta, hogy a fájdalma elmúlt. Ezek után úgy döntött, hogy csatlakozik az önkéntes lelkészekhez, és ő is segít a többi rászorulón. Ez azért nagyon fontos, mert bár számtalan önkéntes személy és szervezet van jelen a helyszínen a szcientológusokon kívül is, de további segítő kezekre lenne szükség ahhoz, hogy még több ember életét menthessék meg, vagy még többeket húzhassanak ki a nyomorból.

A szcientológus önkéntes lelkészek egy 19 tanfolyamból álló képzést végeznek el, amely a katasztrófák esetén történő segítségnyújtáshoz szükséges számos készséget is tartalmaz. Ez a lelkészek alapképzése. Növeli a kommunikációs készségeiket, és képessé teszi őket arra, hogy rendet teremtsenek a káoszban.
Bármilyen katasztrófahelyzet esetén lehet valamit tenni, és a túlélési esélyeket nagyban megnöveli, ha ezeket a tanfolyamokat minél több ember végzi el. Ezek mindegyike ingyenesen elérhető, és rengeteg olyan tudást és képességet ad át, amit az ember mind a saját, mind mások életében sikerrel képes hasznosítani.
A rászorulók pedig minden bizonnyal hálásak lesznek az értékes támogatásért.

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

További hírek