Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A Szcientológia önkéntes lelkészei segítettek a floridai Ian hurrikán által okozott katasztrófában

Amikor az Ian hurrikán elérte a Tampa-öböl térségét, a clearwateri önkéntes lelkészek – a központi szervezet és a helyi egyházközség tagjai egyaránt – munkába lendültek. A legrosszabbra készültek, miközben a legjobbat remélték.

Amikor a múlt hét elején az Ian hurrikán közeledni kezdett Florida nyugati partvidéke felé, a floridai önkéntes lelkészek akcióba léptek.

Először 40 önkéntes lelkész vállalta a homokzsákok kipakolását és 53 épület bedeszkázását a környező utcákban. Az önkéntesek 280 ablakot fedtek be, ezzel biztosítván, hogy szomszédaik a lehető legkevesebb kárt elszenvedve vészeljék át a vihart. Mivel az Ian 4-es erősségű hurrikánnak számított, hatalmas pusztítást végzett volna, amikor lecsap. Az egyház megvásárolta a kellékeket a felkészüléshez, és ingyenesen biztosította a munkaerőt a belvárosi üzlettulajdonosok számára.

Egy önkéntesekből álló csapat alapvető higiéniai cikkeket tartalmazó csomagok százait kezdte el előkészíteni, hogy ellássák velük a vihar által érintetteket.

Az Önkéntes Lelkészek Központjának egyik tagja videót tett közzé az egyház Facebook-oldalán, melyben elmondta:

„Felkészülünk a legrosszabbra, és reméljük a legjobbat. Jönnek hozzánk olyanok, akik a higiéniai csomagok összeállításában segítenek. Jönnek mások, hogy megtanulják, hogyan kell menedékhelyeken dolgozni, és vöröskeresztes munkát végezni. Akár adományokat hozol a készletekhez, akár önkéntes munkát vállalsz, most mindenre szükség van. Csináljuk meg együtt, mindannyian.”

Szerencsére Clearwater megmenekült Iantől, amely már nem minősült hurrikánnak, amikor átvonult a Tampa-öböl nagy részén. A következő napon, miután a vihar továbbvonult, 100 szcientológus önkéntes lelkész haladt végig a belvároson: eltávolították a kidőlt fákat, láncfűrésszel levágták a letört ágakat, és 450 zsáknyi törmeléket gyűjtöttek össze. Terveik szerint folytatják a takarítási munkálatokat, amíg Clearwaterben helyre nem áll a normális állapot.

Eközben egy katasztrófaelhárító csapat indul Charlotte megyébe, ahol legalább 14 haláleset történt, és katasztrofális károk keletkeztek.

Akár közösségükben, akár a világ másik felén szolgálnak, a Szcientológia önkéntes lelkészeinek mottója: „Mindig lehet valamit tenni.” A programot, melyet L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója hozott létre az 1970-es évek közepén, vallási közösségi szolgálatként a Nemzetközi Szcientológia Egyház szponzorálja – ez jelenleg egyben a világ egyik legjelentősebb független segélyszervezete.

Az önkéntes lelkész az, aki „önkéntes alapon segít embertársain, azáltal hogy helyreállítja a célt, az igazságot és a szellemi értékeket az életükben”.

A Tampa-öböl önkéntes lelkészei a „hurrikán hősei” nevet a 2004-es, Charlie hurrikánra adott válaszlépéseikkel érdemelték ki. Reagáltak a 2005-ös Rita és Katrina hurrikánokra is, és azóta minden helyi hurrikánra: legutóbb 2017-ben az Irma, 2018-ban a Michael és a Florence hurrikánokra, 2017-ben, Texasban a Harvey hurrikánra, 2018-ban, Puerto Ricóban a Maria hurrikánra, és 2019-ben, a Bahamákon a Dorian hurrikánra.

2016 júniusában David Miscavige, a Szcientológia Egyház vallási vezetője felavatta a floridai Szcientológia Önkéntes Lelkészek Központját, valamint egy Szcientológia információs központot, Clearwater belvárosában pedig hat másik humanitárius központot. Azt mondta:

„Katasztrófák idején – akár egész népeket, akár egyetlen háztartást érintenek – önkéntes lelkészeink nap mint nap bizonyítják, hogy »mindig lehet valamit tenni«. Mi nem teszünk különbséget. Nem ítélkezünk. Csak segíteni akarunk. És amint azt újra és újra bebizonyítjuk, ezt a segítséget bárhol nyújtjuk, és bárhová eljuttatjuk. Tehát igen, ez a mi új központunk az önkéntes lelkészek számára itt, Clearwater szívében, bárki és mindenki javára.”

Ha további információt szeretne kapni a technológiáról, amelyet az önkéntes lelkészek a katasztrófákkal történő szembenézés és azok kezelése során használnak, nézze meg a Szcientológia: Eszközök az élethez című videót a Szcientológia TV-n.

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

További hírek