Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Az erőszak és a gyűlölet helyett békét hoznak a világba

Ma ünnepeljük az emberi jogok világnapját. A Szcientológia Egyház hagyomány szerint csatlakozott az emberi jogok szószólóihoz.

Az Emberi jogok világnapját a II. világháború után, 1948. december 10-én kiáltotta ki az ENSZ, miután elfogadták az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát azzal a céllal, hogy fellépjenek többek között a gyűlölet, az erőszak és a diszkrimináció ellen. Eleanor Roosevelt vezetésével, aki az ENSZ elnöke, illetve az emberi jogok legnagyobb bajnoka és szószólója volt, azt akarták elérni, hogy minden embert egyenlő jogok illessenek meg, függetlenül a vallásától, a származásától, az identitásától vagy a társadalmi hovatartozásától.

A nyilatkozatban olyan fontos és alapvető pontok szerepelnek, mint:

  • Minden ember szabadnak születik, egyenlő jogokkal és méltósággal.
  • Mindenkinek joga van az élethez, a szabadsághoz, a személyi biztonsághoz.
  • Tilos a rabszolgaság, a kínvallatás, a kegyetlen, embertelen vagy lealacsonyító büntetés vagy bánásmód.
  • Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához.
  • Minden személy szabadon kinyilváníthatja a véleményét.

Hiába létezik már több mint 70 éve az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, és hiába írja le pontosan az emberek jogait, mégis a mai napig rengeteg megdöbbentő hír áramlik a médiából, tele olyan történésekkel, amelyek megsértik a nyilatkozat különböző pontjait. Az Amnesty International információi szerint évente körülbelül 18 000 embert csempésznek be az Egyesült Államokba, sokukat szexuálisan kihasználják vagy rabszolgasorba döntik.

A Szcientológia Egyház fellép az egyenlőtlenség ellen

A Szcientológia Egyház elengedhetetlennek tartja, hogy fellépjen az erőszak és az igazságtalanság ellen. A szcientológusok már 40 éve kiállnak az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata mellett.

L. Ron Hubbard, a vallás alapítója 1969-ben így fogalmazott erről a Freedomban, az egyház saját gyártású magazinjában:

„Az Egyesült Nemzetek Szervezete megtalálta a megoldást. Az emberi jogok hiánya bemocskolta a kormányok kezét, és fenyegette hatalmukat. Nagyon kevés kormány alkalmazza az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának bármely pontját is. Ezek a kormányok nem értették meg, hogy a saját túlélésük teljességgel ezeknek a reformoknak az elfogadásától függ, hogy így olyan ügyet, olyan civilizációt kínáljanak az embereknek, amely megérdemli a támogatást, megérdemli a hazafiságot.”

Később, az egyház támogatásával, olyan kezdeményezések jöttek létre, mint az Európai Utazás a Vallásszabadságért program, mely egy 8 országot átszelő maratonfutásként indult, így juttatva el az emberi jogok üzenetét milliók számára. Jelenleg is támogatják a Fiatalok az Emberi Jogokért kampányt, ami arra biztat minden fiatalt, hogy a béke és a tolerancia küldötteivé váljanak. Továbbá támogatják az emberjogi ismertető anyagok nyomtatását, hogy ezeket ingyen biztosítsák a tanárok, a rendőrök és egyéb olyan közösségvezetők számára, ahol létszükséglet, hogy ismertessék az ott élőkkel, tanulókkal az alapvető emberi jogaikat.

A béke üzenete a világ számára

Ennek okán jött létre immár több mint 17 éve a UNITED videóklipje is, amely a béke és a tolerancia üzenetét hordozza magában. 2 000 önkéntes és 150 színész vállalta, hogy hozzájárul ennek a klipnek a létrejöttéhez. Olyan színészek segítettek benne, mint Isaac Hayes, Erika Christensen, Jenna Elfman, Catherine Bell vagy Lynsey Bartilson. A klip, mely a gyűlöletre és az erőszakra hívja fel a figyelmet, óriási népszerűségnek örvendett, és eddig már több mint 50 millió emberhez jutott el sikeresen.

 

A klip üzenete a mai napig aktuális: ideje elfogadni és megérteni, hogy az emberiség minden tagja egy családból származik, ezért meg kell tanulni békében és szeretetben élni egymással, valamint megismerni és tiszteletben tartani az alapvető emberi jogokat.

Erre biztatnak mindenkit a szcientológusok is!

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

További hírek