Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Szakértők és egyházak együttműködése

Magyarország nemzeti stratégiája – hogyszembeszálljunk a drogproblémával – felhívja a társadalmi szervezeteket, hogy dolgozzanak együtt, és vállaljanak vezető szerepet a kábítószerrel való visszaélés kezelésében.

Ennek szellemében a Magyarországi Szcientológia Egyház és a Narconon Alapítvány tavaly novemberben szervezett egy országos konferenciát, hogy működő megoldásokat találjon a 2003-as év drogproblémájára.

A „Drogmentes Magyarországért” konferencián orvosok, pszichiáterek, pszichológusok, szociológusok, kormányképviselők, rendőrök és más vezető személyiségek vettek részt. A meghívott nagy és kis egyházaktól a Hit Gyülekezet, az Ezoterikus Egyház, a Jó Pásztor Nővérek Rendje és a Szcientológia Egyház képviseltette magát, valamint jelen volt a Szahara Alapítvány és a Tabu Egyesület is.

Valamennyi szervezet bemutatta a drogprobléma megoldására kidolgozott stratégiáját, és mind egyetértettek abban, hogy együtt kell működniük a drogok leküzdésében.

A Rendőrtiszti Főiskola egyik vezető tanára maga is hangsúlyozta ennek a döntésnek a fontosságát, mondván: „A lelkészek és egyházi szervezetek segítsége nélkül nem lennénk képesek ezt a problémát megoldani.”

A szövetség tagjai közül ebben az évben sokan vállaltak fontos szerepet a „Drogmentes Magyarországért Maraton” támogatásában és népszerűsítésében, de más drogellenes programokban is.

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Magazin cikkek

Nemzetközi hírek röviden

AZ EURÓPAI BÍRÓSÁGOK MEGERŐSÍTIK A SZABADSÁG GARANCIÁIT Amint azt a történelem példázza, minden új vallási mozgalomnak meg kellett harcolnia „saját helyéért a nap alatt”. Az

Üzenet az olvasónak

Az Ember és Szabadság különszámát tartja kezében a tisztelt olvasó. Ezzel a különszámmal elismerésünket és tiszteletünket kívánjuk kifejezni egy nemrégiben megalapított intézmény felé, amely nagy és maradandó

Vallásos kihatás a társadalomban

Írta: L. Ron Hubbard A 20. század kezdetének egyik filozófusa a Nyugat közelgő hanyatlását jósolta. Azt viszont nem látta előre, hogy a Nyugat exportálni fogja