Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Szakértők és egyházak együttműködése

Magyarország nemzeti stratégiája – hogyszembeszálljunk a drogproblémával – felhívja a társadalmi szervezeteket, hogy dolgozzanak együtt, és vállaljanak vezető szerepet a kábítószerrel való visszaélés kezelésében.

Ennek szellemében a Magyarországi Szcientológia Egyház és a Narconon Alapítvány tavaly novemberben szervezett egy országos konferenciát, hogy működő megoldásokat találjon a 2003-as év drogproblémájára.

A „Drogmentes Magyarországért” konferencián orvosok, pszichiáterek, pszichológusok, szociológusok, kormányképviselők, rendőrök és más vezető személyiségek vettek részt. A meghívott nagy és kis egyházaktól a Hit Gyülekezet, az Ezoterikus Egyház, a Jó Pásztor Nővérek Rendje és a Szcientológia Egyház képviseltette magát, valamint jelen volt a Szahara Alapítvány és a Tabu Egyesület is.

Valamennyi szervezet bemutatta a drogprobléma megoldására kidolgozott stratégiáját, és mind egyetértettek abban, hogy együtt kell működniük a drogok leküzdésében.

A Rendőrtiszti Főiskola egyik vezető tanára maga is hangsúlyozta ennek a döntésnek a fontosságát, mondván: „A lelkészek és egyházi szervezetek segítsége nélkül nem lennénk képesek ezt a problémát megoldani.”

A szövetség tagjai közül ebben az évben sokan vállaltak fontos szerepet a „Drogmentes Magyarországért Maraton” támogatásában és népszerűsítésében, de más drogellenes programokban is.

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Magazin cikkek

Az emberi jogok megóvása mindenki számára

Brüsszel, Belgium (2003. szeptember 17.) – A megnyitóra eljöttek az Európa Parlament különböző, egymástól távol eső politikai irányzatokat képviselő tagjai is. 450-en voltak ott, köztük

Együtt egy drogmentes magyarországért

Magyarországon minden hétvégén 350 000 fiatal használ tudatmódosító szereket. A 2010-es statisztikák szerint 100 000 droghasználó van Magyarországon, és egyre több ember él vissza receptre

Ugyanaz, bármilyen köntösben 

Magyarországon tovább folytatódnak a pszichiátriai visszaélések és a kezelések a technikai „fejlődés” ellenére is csak károkat okoznak.