Szakértők és egyházak együttműködése

Magyarország nemzeti stratégiája – hogyszembeszálljunk a drogproblémával – felhívja a társadalmi szervezeteket, hogy dolgozzanak együtt, és vállaljanak vezető szerepet a kábítószerrel való visszaélés kezelésében.

Ennek szellemében a Magyarországi Szcientológia Egyház és a Narconon Alapítvány tavaly novemberben szervezett egy országos konferenciát, hogy működő megoldásokat találjon a 2003-as év drogproblémájára.

A „Drogmentes Magyarországért” konferencián orvosok, pszichiáterek, pszichológusok, szociológusok, kormányképviselők, rendőrök és más vezető személyiségek vettek részt. A meghívott nagy és kis egyházaktól a Hit Gyülekezet, az Ezoterikus Egyház, a Jó Pásztor Nővérek Rendje és a Szcientológia Egyház képviseltette magát, valamint jelen volt a Szahara Alapítvány és a Tabu Egyesület is.

Valamennyi szervezet bemutatta a drogprobléma megoldására kidolgozott stratégiáját, és mind egyetértettek abban, hogy együtt kell működniük a drogok leküzdésében.

A Rendőrtiszti Főiskola egyik vezető tanára maga is hangsúlyozta ennek a döntésnek a fontosságát, mondván: „A lelkészek és egyházi szervezetek segítsége nélkül nem lennénk képesek ezt a problémát megoldani.”

A szövetség tagjai közül ebben az évben sokan vállaltak fontos szerepet a „Drogmentes Magyarországért Maraton” támogatásában és népszerűsítésében, de más drogellenes programokban is.

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Magazin cikkek

A demokrácia és a türelem megőrzése

2001. év eleje óta két kísérlet történt arra, hogy törvénymódosítást fogadtassanak el a Magyar Parlamentben azért, hogy különbséget tegyenek vallási felekezetek között …

A vallásszabadság fekete napja magyarországon

Magyarországon 2011. július 12. sötét nap volt a vallásszabadság számára. Egy órával múlt éjfél, amikor egy a kommunista időket idéző törvényt fogadtak el. Napjaink Európájának

Együtt egy drogmentes magyarországért

Magyarországon minden hétvégén 350 000 fiatal használ tudatmódosító szereket. A 2010-es statisztikák szerint 100 000 droghasználó van Magyarországon, és egyre több ember él vissza receptre

Vallásos kihatás a társadalomban

Írta: L. Ron Hubbard A 20. század kezdetének egyik filozófusa a Nyugat közelgő hanyatlását jósolta. Azt viszont nem látta előre, hogy a Nyugat exportálni fogja