Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Történelmi jelentőségű győzelem

Spanyolországban bírósági döntés erősíti meg a vallásszabadságot.

Mérföldkőnek számító döntés a vallásszabadság kérdésében, amely egész Európára kiterjed, mivel egy spanyol bíróság az összes vádat elejtette az összes vádlottal szemben egy olyan ügyben, amely 1984 óta tartott, és a Szcientológusok voltak a célpontja. A madridi helyi bíróság 2001. december 3-án hirdette ki a felmentést, két hónappal azután, hogy egy hét hónapig tartó tárgyalássorozat lezárult.

A bíróság a 67 oldalas döntésében a következőt jelentette ki: „A vádlottak sem egyénileg, sem csoportosan, sem a Szcientológia Egyházon keresztül, sem a Narcononon (drogrehabilitációs program) keresztül … nem követtek el semmilyen tiltott dolgot, ezért a bíróság az államügyész által ellenük emelt összes vád alól felmenti őket.”

Az Egyház szóvivője, Luis Gonzalez, teljes győzelemnek nevezte a döntést, továbbá „vallási lelkészségünk és társadalomjobbító programjaink elismerésének”

„Ez hatalmas előrelépés jelent Spanyolország, mint európai demokrácia számára, mert ezzel a vallási többszínűséget a mai társadalom lényeges részeként ismerik el. A bíróság visszautasította, hogy egy modern kori inkvizíciót indítson el, ehelyett megnézte a tényeket, és az egyetlen lehetséges következtetésre jutott.”

A bírósági tárgyalás folyamán meghallgatott több, mint 100 tanú pozitív vallomása – beleértve a vádlók több saját tanújának meglepő beszámolóit is, amelyekben a vádlottak mellet álltak ki és őket támogatták – a bíróság előtt bebizonyosodott, hogy az egész ügy csak a régi spanyol királyi testőrségből származó maroknyi egyénből álló csoport erőfeszítése volt arra, hogy a rendőrséget és az igazságszolgáltatást manipulálja.

Az ügy végeredménye megerősíti az Egyház számára világszerte hozott döntéseket. Olyan döntéseket, amelyek a Szcientológia Egyház vallási státuszát erősítették meg. A madridi eset 1984- es kezdete óta az Egyház világszerte különböző országokban ért el vallási elismertséget, mint például az Egyesült Államokban, Svédországban, Dél-Afrikában, Venezuelában, Kanadában, Horvátországban és Kazahsztánban. Elérte továbbá egy régóta húzódó ügy elejtését Olaszországban és a Szcientológia elismerését Olaszország Legfelsőbb Bírósága által, valamint rengeteg más pozitív rendeletet az egész világon, amelyet igazságügyi és adminisztratív testületek hoztak, beleértve Ausztria Legfelsőbb Bíróságát is.

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Magazin cikkek

Össze kell tartanunk

Dr. Komáromi István elmondja az Ember és Szabadság olvasóinak, hogy ő miért támogatja a drogmentességet. A „Drogmentes Magyarországért Maraton 2002”-t Komáromi István indította el, aki

Veér és az emberi jogok

Az akciók megsértik az EU normáit. Veér András és más politikusok figyelmen kívül hagyják az EU figyelmeztetéseit: „Ilyen törvények és ilyen praktikák nem engedhetőek meg”.

Vallásos kihatás a társadalomban

Amikor egy társadalomban a vallás nem bír befolyással, az állam örökli a köz erkölcsi épségének, a bűnözésnek és az intoleranciának az egész terhét

Filozófiám

ÍRTA: L. RON HUBBARD A teljes tudást – amely a Szcientológia vallást is magában foglalja – L. Ron Hubbard több, mint 4 millió írott és