Történelmi jelentőségű győzelem

Spanyolországban bírósági döntés erősíti meg a vallásszabadságot.

Mérföldkőnek számító döntés a vallásszabadság kérdésében, amely egész Európára kiterjed, mivel egy spanyol bíróság az összes vádat elejtette az összes vádlottal szemben egy olyan ügyben, amely 1984 óta tartott, és a Szcientológusok voltak a célpontja. A madridi helyi bíróság 2001. december 3-án hirdette ki a felmentést, két hónappal azután, hogy egy hét hónapig tartó tárgyalássorozat lezárult.

A bíróság a 67 oldalas döntésében a következőt jelentette ki: “A vádlottak sem egyénileg, sem csoportosan, sem a Szcientológia Egyházon keresztül, sem a Narcononon (drogrehabilitációs program) keresztül … nem követtek el semmilyen tiltott dolgot, ezért a bíróság az államügyész által ellenük emelt összes vád alól felmenti őket.”

Az Egyház szóvivője, Luis Gonzalez, teljes győzelemnek nevezte a döntést, továbbá “vallási lelkészségünk és társadalomjobbító programjaink elismerésének”

“Ez hatalmas előrelépés jelent Spanyolország, mint európai demokrácia számára, mert ezzel a vallási többszínűséget a mai társadalom lényeges részeként ismerik el. A bíróság visszautasította, hogy egy modern kori inkvizíciót indítson el, ehelyett megnézte a tényeket, és az egyetlen lehetséges következtetésre jutott.”

A bírósági tárgyalás folyamán meghallgatott több, mint 100 tanú pozitív vallomása – beleértve a vádlók több saját tanújának meglepő beszámolóit is, amelyekben a vádlottak mellet álltak ki és őket támogatták – a bíróság előtt bebizonyosodott, hogy az egész ügy csak a régi spanyol királyi testőrségből származó maroknyi egyénből álló csoport erőfeszítése volt arra, hogy a rendőrséget és az igazságszolgáltatást manipulálja.

Az ügy végeredménye megerősíti az Egyház számára világszerte hozott döntéseket. Olyan döntéseket, amelyek a Szcientológia Egyház vallási státuszát erősítették meg. A madridi eset 1984- es kezdete óta az Egyház világszerte különböző országokban ért el vallási elismertséget, mint például az Egyesült Államokban, Svédországban, Dél-Afrikában, Venezuelában, Kanadában, Horvátországban és Kazahsztánban. Elérte továbbá egy régóta húzódó ügy elejtését Olaszországban és a Szcientológia elismerését Olaszország Legfelsőbb Bírósága által, valamint rengeteg más pozitív rendeletet az egész világon, amelyet igazságügyi és adminisztratív testületek hoztak, beleértve Ausztria Legfelsőbb Bíróságát is.

Share :

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp

Magazin cikkek

A gyermekek megvédése a drogoktól

GAJDOS LÁSZLÓ CIKKE A gyermekkori mentális betegségek hamis reklámozásának tilalma tendenciává válik Magyarországon egyre több szülő és mások is kifejezik aggodalmukat a gyerekek pszichiátriai anyagokkal

Egy jobb világ építése

„Szeretek másokon segíteni, és életem legnagyobb örömének tekintem, amikor azt látom, hogy egy ember megszabadítja önmagát az árnyaktól, amelyek elhomályosították napjait.” L. Ron Hubbard a