Szeretettel köszöntöm az Ember és Szabadság harmadik számával. Ebben a kiadásban újabb fejleményeket ismerhetnek meg a szabadság fáklyájának hordozóiról –- egyre több elismerését annak, hogy a vallási tolerancia ügyében jelentős lé-pések történnek szerte a világon.

Magyarországon a vallásszabadság hagyományát régóta ápolják, ezt jól példázzák Kossuth Lajos alábbi szavai: “Mindent az emberekért, mindent az emberek által, semmiféle döntést az emberekről az emberek nélkül –- ez a demokrácia!”

”Ehhez a demokráciához a szcientológusok az ember személyes szabadságához és boldogságához vezető út újabb szintjeit teszik hozzá. Mi vallási közösségként ezért a célért létezünk.

És ezért vagyunk annyira kitartóak ama véleményünk hangoztatásában, hogy a világ problémái megoldhatóak. Igenis “lehet tenni valamit ezzel kapcsolatban. ” ”Ezért állnak itt ezek a történetek, amelyek a vallási tolerancia melletti elkötelezettségről szólnak, és arról, hogy a vallásnak milyen óriási szerepe van és lehet a társadalomjobbító törekvésekben.

Ugyancsak ebből a szempontból válhat érthetőbbé, hogy miért állunk annyira keményen ellen annak a filozófiának, hogy “a drogfüggőséggel kapcsolatban nem lehet mit tenni”.” Erről  “A metadon-tragédia -– Drogválság Magyarországon”” című cikkünkben olvashatnak (1. oldal).

Úgy gondoljuk, hogy nem tesz jó szolgálatot a magyar kultúrának és a jövő generációinak az a pszichiátriai mítosz, hogy “a legtöbb, amit a drogfüggőség enyhítésére tehetünk az, hogy tiszta tűket biztosítunk, és igyekszünk, hogy a heroinba ne keveredjenek egyéb méreganyagok.”

”Vannak olyanok, akik hasonló apátia magvait igyekeznek elhinteni, akik reménytelenséget prédikálnak azzal kapcsolatban, hogy le lehet-e egyáltalán szoknia drogokról, és akik hasznot húznak a drogok terjedéséből. Motivációjuk egyre inkább világossá válik, és mindazokat, akik drogoktól és bűnözéstől mentes, békés társadalmat szeretnének felépíteni, lassan már nem lehet becsapni.

Ennek a célnak az elérésére a Szcientológia Egyház az egész országban és az egész világon együttműködik olyan csoportokkal, amelyeknek szintén az a célja, hogy elősegítsék és megvalósítsák a drogmentes társadalom ideálját. El tudjuk hárítani azt a jövőt, amelyben az emberek bedrogozott robotokká válnak, és ahol minden kulturális értéket, amelyet őseink ránk hagytak, a sárba tipornak.

Ismerjék meg a drogellenes erők működését itt, Magyarországon, mindazokét, akik nemcsak a drogok ellen kampányolnak, hanem– – ami még figyelemreméltóbb -– a megelőzés és a rehabilitáció területén eredményesen dolgoznak. Erről szól “A droghelyzet trendjének megváltoztatása”” (4.oldal), és a “Narconon -– Drogmentes módszer a szenvedélybetegség legyőzésére”” (6. oldal).

Emellett beszámolunk annak a programnak az eredményeiről is, amely 19-féle szempontból nyújt segítséget az élet különböző területeinek rendbehozatalához olyan egyének, családok és szervezetek számára, amelyek szeretnék elérni, hogy jobban menjenek a dolgaik. (Lásd a 7. oldalon: “Lehet tenni valamit ezzel kapcsolatban””.)

Az Ember és Szabadság jelen számában sok korábbi olvasónk kérését is teljesítjük: bepillantást nyújtunk egyházunk vallási szolgáltatásaiba és szertartásaiba (10.oldal).

Miközben arra bátorítjuk az olvasót, hogy közvetlen módon is szerezzen több információt a Szcientológiáról, és látogasson el budapesti egyházunkba vagy valamelyik magyarországi missziónkba, ennek az újságnak az elolvasásával is rengeteg információt szerezhetnek vallásunkról.

Továbbra is várjuk leveleiket és hozzászólásaikat.

Grózli Zoltán
szerkesztő

Levélcím: 1399 Budapest, Pf.: 701/215
Telefon/Fax: 268-9920