Magyarország nemzeti stratégiája -– hogyszembeszálljunk a drogproblémával – –felhívja a társadalmi szervezeteket, hogy dolgozzanak együtt, és vállaljanak vezető szerepet a kábítószerrel való visszaélés kezelésében.

Ennek szellemében a Magyarországi Szcientológia Egyház és a Narconon Alapítvány tavaly novemberben szervezett egy országos konferenciát, hogy működő megoldásokat találjon a 2003-as év drogproblémájára.

A “Drogmentes Magyarországért”” konferencián orvosok, pszichiáterek, pszichológusok, szociológusok, kormányképviselők, rendőrök és más vezető személyiségek vettek részt. A meghívott nagy és kis egyházaktól a Hit Gyülekezet, az Ezoterikus Egyház, a Jó Pásztor Nõvérek Rendje és a Szcientológia Egyház képviseltette magát, valamint jelen volt a Szahara Alapítvány és a Tabu Egyesület is.

Valamennyi szervezet bemutatta a drogprobléma megoldására kidolgozott stratégiáját, és mind egyetértettek abban, hogy együtt kell működniük a drogok leküzdésében.

A Rendőrtiszti Főiskola egyik vezető tanára maga is hangsúlyozta ennek a döntésnek a fontosságát, mondván: “A lelkészek és egyházi szervezetek segítsége nélkül nem lennénk képesek ezt a problémát megoldani.”

”A szövetség tagjai közül ebben az évben sokan vállaltak fontos szerepet a “Drogmentes Magyarországért Maraton”” támogatásá-ban és népszerűsítésében, de más drogellenes programokban is.